ZAGREB

Edo Maajka nagrađen Porinom za najbolji hip-hop album godine

Nominirani su bili i Tram 11 (Jedan i jedan) te Hiljson Mandela (Ivan Hilje)

Edo Maajka. Matija Habljak / PIXSELL

S. S.

29.4.2023

Jubilarna, 30. dodjela glazbene nagrade Porin održana je u Boćarskom domu u Zagrebu. Za najbolji album Porin je osvojio Parni valjak ('Dovoljno je reći…Aki'), a pjesma godine je 'Trebaš li me'.

Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Marijan Ban, Dušan Šarac i posmrtno Massimo, koji je posthumno dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Zamisli. Porina za „Najbolju žensku vokalnu izvedbu“ dobila je Ivana Kindl.

Porina za Pjesmu godine dobila je pjesma „Trebaš li me“ u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka autora Matije Cveka i Zvonimira Husnjaka.

Za „Pjesmu godine“ Nominirani su bili i „Dani koji sjaje“ (Pavel feat. Sanja, Marinko i Zec), „Guilty pleasure“ Mie Dimšić, „Ponovo“ Parnog Valjka i pjesma „Zamisli“ u izvedbi Massima.

Najbolji album za Parni Valjak i prijatelje

Porina „Za najbolji album“ dobio je album 'Dovoljno je reći…Aki' u izvedbi Parnog Valjka i prijatelja.

Nominirani su bili i Tedi Spalato (Ime mi je nevažno), Silente (IV), Darko Rundek & Jazz orkerstar HRT-a (Za vašu posljepodnevnu razonodu) te Chui (Zagreb-Berlin).

Nagradu za „Najbolju žensku vokalnu izvedbu“ dobila je Ivana Kindl (Netko me čuva). Uz Ivanu nominirane su bile Lu Jakelić i Vanna.

Nagrade za životno djelo ove su godine dobili Marijan Ban, Dušan Šarac i posmrtno Massimo, koji je posthumno dobio i Porin za najbolju mušku izvedbu za pjesmu Zamisli. Nagrada je na svečanosti uručena Dušanu Šarcu.

- Ja nisam nostalgičar toliki da ovo danas ništa ne valja, a ono prije je vrijedilo. Iako ima nešto istine u tome. Uostalom, još je i Platon rekao kakva je muzika takva je država, puno hvala!, kazao je Šarac.

Nagradu postsmrtno dobio Massimo

Kao „Najbolji album jazz muzike“ Porina je dobio album „Insite“ u izvedbi Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a.

Nominirani su bili i „Hold on“ (B's Funstallation), „New horizons“ (Zvonimir Radišić trio), „Old school“ u izvođenju (Worls Okayest Pianist - Petar Ćulibrk) te „The keyboard extravaganza“ (Joe Kaplowitz). Porina u kategoriji „Najbolji album Hip Hop muzike“ osvojio je Edo Majka za album „Moćno“. Nominirani su bili i Tram 11 (Jedan i jedan) te Hiljson Mandela (Ivan Hilje).

Porina za „Najbolji album klasične muzike osvojila je „Hrvatska misa“ Borisa Papandopula u izvedbi Zbora HRT-a pod vodstvom dirigenta Tomislava Fačinija, te Martine Gojčete Silić, Stjepana Franetovića i Roberta Kolara.

Porin u kategoriji „Najbolja muška vokalna izvedba“ dodijeljen je posmrtno Massimu za pjesmu „Zamisli“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.