TURNEJA "MI"

Dino Merlin održao spektakularan koncert u Porto Montenegru

Najavio je koncerte u Hrvatskoj, tačnije u Puli i Zagrebu

Sa održanog koncerta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
H. J. I.

26.6.2023

Proteklog vikenda Dino Merlin je veličanstvenim open-air koncertom otvorio ljetnu sezonu u Porto Montenegru, luksuznom ljetovalištu kojeg ne zovu bez razloga jadranskim Monte Karlom, u kojem ovaj mega popularni muzičar priređuje koncertne spektakle već treću godinu zaredom. 

Naravno, iz godine u godinu sve je veći, raskošniji i uzbudljiviji događaj koji privlači najpoznatije umjetnike i sportiste kako iz regije, tako i iz svijeta. Upravo je tamo počela njegova nova svjetska turneja "Mi", a legendarni Sarajlija može se i pohvaliti titulom umjetničkog ambasadora ove prestižne morske destinacije.

Sljedeća destinacija Hrvatska

Sljedeća destinacija je Hrvatska. Dino Merlin za manje od tri sedmice rasprodao je do posljednjeg mjesta pulsku Arenu, u kojoj nastupa 12. avgusta, a danas je zvanično najavio još jedan veliki i dugo očekivani koncertni spektakl u Hrvatskoj. Stiže ponovo u zagrebačku Arenu u petak, 8. decembra.

- Skoro 40 godina sam tu s vama i svake godine stasa generacija mladih koji sa svojom mladošću, vagonima potencijala, radoznališću, s integritetom, novim horizontima čine život smislenim. Kad god se sretnemo na aerodromima, trajektima, na putevima, razgovaram s mnogima od vas i znam da ono što nas spaja ima puno veću vrijednost od onoga što nas razdvaja - poručio je Dino Merlin svojoj publici, ponosan i na ogroman interes za predstojeće koncerte.

U avgustu Dino Merlin treći će put izaći pred publiku na najljepšoj otvorenoj pozornici na svijetu i time se upisati zlatnim slovima u sam vrh svjetskih izvođača tokom historije ovog najvećeg i najsačuvanijeg spomenika antičkog građevinarstva u Hrvatskoj. U čuvenom pulskom amfiteatru nastupala su najveća imena svjetske muzičke scene kao što su Robi Vilijams (Robbie Williams), Sting, Lućiano Pavaroti (Luciano Pavarotti), Elton Džon (John), legendarni Dejvid Gilmor (David Gilmour) iz "Pink Floyda", Tom Džones (Jones), Foo Fighters, Eros Ramacoti (Ramazzotti)... I upravo će ovog ljeta, samo dva dana prije kralja italijanske kancone, koncert održati ovaj sarajevski kantautor.

Posebna magija

Decembarski koncert bit će njegov treći u Areni Zagreb, posljednji je put bio u decembru 2016. godine, kada je rasprodao Arenu do posljednjeg mjesta u okviru svjetske turneje "Hotel Nacional", koja je okupila gotovo milion posjetilaca na četiri kontinenta. Fanovi njegove muzike i širenja zajedništva, ljubavnih emocija i pozitivnih vibracija na zagrebačkom koncertu doživjet će posebnu magiju. Slaže se repertoar, rade nacrti grandiozne bine, priprema se produkcija nikad dosad viđena u Zagrebu... U cijelu organizaciju uključen je tim koji čini više od 70 profesionalaca iz svih područja muzičke industrije.

Ulaznice za koncert u Areni Zagreb bit će u prodaji od 03. jula putem sistema Adriaticket i na svim Adriaticket prodajnim mjestima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.