O SVEMU POMALO

Emir Aličković, frontmen "Lapsus banda", za "Avaz": Vrijeme mi je da nađem djevojku za ženidbu

U Beogradu imam stan, ali to je samo zbog lakše organizacije i nastupa

Aličković: Možda postanem i kantautor. Instagram

Piše: Eldar Abaz

20.7.2023

Jedan od najpoznatijih bendova regionalne scene je „Lapsus band“, koji je već sa svojom prvom pjesmom oduševio publiku, a frontmen grupe Emir Aličković zaludio je ženski rod.

Aličković je za „Dnevni avaz“ otkrio da se pjesme „Oprosti“ i „Ide, ide“ povezane te da publika treba obje preslušati da bi si doživjele na pravi način.

- Obje su pjesme odlično prošle kod publike, puštaju se u klubovima, na zabavama, tako da sam zadovoljan - ističe Aličković.

Novi album

U planu, kako nam je rekao, ima još dvije pjesme, ali smatra da bi bilo previše da se sada objave, tako da će one svjetlo dana ugledati krajem ljeta.

Aličković je otkrio i to da bi se s te dvije nove pjesme mogla kompletirati dva albuma, ali da još nema ideju ni viziju na koji način će se sve to odviti, odnosno da li će izaći neki album sa svim dosadašnjim pjesmama

Aličković: Slobodan sam. Instagram

Poznati su po emotivnim baladama, a Aličković je za naš list otkrio da publika od njih može očekivati mnogo iznenađenja, te da u planu ima duet s nekoliko kolegica.

- Pregovaramo s kolegicama, imena neću još otkriti, ali do sada su to bili muški dueti, tako da će ove nove numere zaista ostaviti odličan trag - govori Aličković.

Publika ne može reći da nema šta slušati u posljednjih nekoliko mjeseci, s obzirom na to da su albume objavile Milica Pavlović, Tea Tairović, Maya Berović i Aleksandra Prijović, a Aličković ističe da je hrabrost objaviti album, jer su velika ulaganja u pitanju.

- Kolege su znale izbaciti i po deset albuma, od kojih samo tri ostanu zapažena, ali to sve traži novac i vrijeme, međutim, vjerujem da, ako je nešto kvalitetno, naći će svoj put - kaže Aličković.

Osvrnuo se i na to da je istina kada kažu da je velika kriza kada je riječ o autorima te da se pojavljuju sve lošiji tekstovi. Ističe da bi to mogao biti povod da i on postane kantautor.

Biti pjevač je veoma turbulentno i potrebno je mnogo odricanja, a Emir nam je otkrio i da je u njegovoj karijeri bilo mnogo teških momenata.

- Ponosan sam na sebe jer nisam nikad odustao. Osam godina sam u kafani, što bi se reklo, tako da mi je drago što sam opstao u tom svijetu - navodi Aličković.

Rodni Kakanj

Ispričao je kako je sve počelo te kaže da je prvi korak načinio na YouTubeu, gdje je snimao covere pjesama. To mu je otvorilo vrata do saradnji i menadžera koji su ga zapazili. Na navode da pjevači idu graditi karijere u Srbiji, Aličković je poručio da nikada nije napustio svoj rodni Kakanj i otišao u Beograd, jer se uvijek vrati u svoju domovinu.

- U Beogradu imam stan, ali to je samo zbog lakše organizacije i nastupa, jednostavnije mi je otići iz Beograda negdje na nastup nego iz Kaknja - ističe Aličković.

Ljetna sezona je uveliko počela, broj nastupa je porastao, a Emir važi za jednog od poželjnijih pjevača kada je u pitanju ženski dio publike. Međutim, on ističe da je slobodan te da je vrijeme da nađe djevojku za ženidbu.

Emir Aličković i Jelena Karleuša snimili duet. Instagram

- Nije mi bitno je li Bosanka, Japanka ili Kineskinja - kaže Aličković kroz smijeh te dodaje da je bitno samo da ima lijepe manire i ponašanje, a da su detalji manje-više nevažni, jer je ljubav kompleksna.

Saradnja s Karleušom

Prije nekoliko godina pojavila se vijest da je pop-diva Jelena Karleuša zapazila „Lapsus band“ i odlučila snimiti duet s njima, a riječ je o baladi koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Pjesma je vanserijska, mišljenja je Aličković, te se nada da će se naći na novom Jeleninom albumu, koji bi trebao izaći u avgustu.

- Pjesma nije kao ove što prave nove generacije, znam da će biti pravi pogodak i da će oduševiti mnoge - kaže Aličković.

Duet s Prijović

Aleksandra Prijović je svojim albumom podigla pravu prašinu, a Aličković za nju ima samo riječi hvale te ističe da je ona jedan od najboljih vokala nove generacije.

- S njom bih volio uraditi duet, jer bi to bilo odlično - kaže frontmen „Lapsus banda“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.