SUKOBI TOKOM SARADNJE

Mira Škorić otvoreno priznala: Marina Tucaković me je ucjenjivala

Bilo je to 1991. godine kada su album radili Marina, Futa i Zlaja

Mira Škorić. Instagram

O. T.

27.7.2023

Pjevačica Mira Škorić otpjevala je mnoge hitove koji se i danas slušaju na svim mjestima, a ona je poslije 30 godina otkrila da je za jednu pjesmu bila ucijenjena da je otpjeva.

Mira je tada bila na početku svoje karijere, a na albumu su joj radili pokojna Marina Tucaković, Futa i Zlaja. Međutim, oni su joj napisali pjesmu zbog koje je, kako kaže, čupala kosu sa glave i nikako nije željela da je otpjeva.

Međutim, da ih nije poslušala danas bi se mnogo kajala.

-Bilo je to 1991. godine kada su album radili Marina, Futa i Zlaja. Nisam htjela da snimim pjesmu 'Zašto nosiš prsten moj', čupala sam kosu sa glave. Marina me je ucijenila i rekla da ako je ne snimim neću dobiti nijednu pjesmu - rekla je Mira u emisiji "Milizam".

Marina Tucaković. Instagram

Mira se zatim dotakla svog teškog perioda i bolesti sa kojom se borila.

-Tokom cijele karijere imala sam ozbiljne lomove. Mene je snašla ta užasna boleština i o tome ne volim da pričam... Teško mi je i samo kada se sjetim tog perioda kada sam imala četiri operacije na onkologiji, kada mi je život visio o koncu, s pitanjem da li ću ikada moći da pjevam, pa sve te medijske pauze koje su išle uz to... Najgore mi je bilo što su mnogi iz mog okruženja, neki mediji, pa čak i prijatelji i kolege mislili ma nema ništa od nje, dosta je i pjevala - rekla je Mira, a onda dodala:

-Imala sam teške borbe, terapije, periode izolacije, a to su strašni lomovi. Snagu sam našla u činjenici da nikada nisam prihvatila bolest. Nikada nisam poklekla, kada je bilo teško pa i najteže, ja sam se dizala i išla naprijed. Medijske pauze su me mnogo koštale, a svi ti nazoviprijatelji oko mene su se radovali - zaključila je pjevačica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.