BALERINA IZ NOVOG SADA

Tea Tairović za "Avaz" o koncertu u Sarajevu, pjesmama, porodici, kolegama: Ne mogu da uskladim privatno i poslovno

Volim Sarajevo i jedva čekam da dođem

Tairović: Imam uspomene iz Sarajeva. Instagram

Piše: Eldar Abaz

29.7.2023

Na estradnoj sceni nastala je opća pometnja kada je mlada pjevačica Tea Tairović (27) objavila novi album „Balerina“, koji je u rekordnom roku postao jedan od najslušanijih. Ona je karijeru počela u takmičenju „Zvezde Granda“, a još tada je privlačila veliku pažnju publike, kako svojim izborom pjesama, tako i vatrenim plesom koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

Dolazak u šeher

Za „Dnevni avaz“ je pjevačica iz Novog sada otvorila dušu, te se prisjetila i perioda takmičenja, snimanja albuma, ali osvrnula se i na kolege i svoj privatni život.

Sarajevski klubovi svoj repertoar ne mogu da zamisle bez pjesama s novog albuma Tee Tairović, a ona nam je sada otkrila da jedva čeka doći u Sarajevo, s obzirom na to da je najavila solistički koncert u dvorani u Skenderiji za 9. decembar.

- Volim Sarajevo i imam veliki broj uspomena iz Sarajeva, jedva čekam doći da se družimo 9. decembra – kazala je Tairović.

Tea nam je ispričala da je zadovoljna kako je prošao album kod publike, ali da najbolji pokazatelj toga koliko je nešto publika prihvatila jesu reakcije i komentari.

- Njihovi utisci i komentari su sve i to je nešto što ne može da se isfolira. Publika je rekla da je to odličan album i ja sam zadovoljna time – govori Tairović.

Kreativni zanos

Album „Balerina“ broji deset pjesama, od kojih je jedna duet s mladim reperom Voyageom, a ova kolaboracija je mnoge iznenadila s obzirom da dolaze iz različitih muzičkih žanrova, ali publika ih je nagradila milionskim pregledima na online platformama.

Za naš list Tairović je istakla da publika može da očekuje mnoštvo noviteta, jer, kako kaže, ona uvijek radi na novim pjesama, te da mir pronalazi u tom kreativnom stvaranju.

- Stalno radim na novim pjesmama i kada se ne bavim tim, ne osjećam taj neki mir. Volim da sam u procesu stvaranja, i tom kreativnom zanosu. I sve dok me drži ja ću da radim, kada to malo splasne i ja ću da prikočim. Jedva čekam da tim novim pjesmama pokažem i tu stranu sebi i to ko je još Tea Tairović – otkriva nam pjevačica.

Iako je najavljena pjesma s Sanjom Vučić, nekadašnjom članicom grupe „Hurricane“, Tea je istakla da postoji još nekoliko kolegica s estrade s kojima bi snimila duet, ali da ne želi trenutno nikoga posebno da ističe, jer bi nekoga zaboravila. Osvrnula se i na tu neku posebnu pjesmu, te kaže da ne kalkuliše, već ako se desi pjesma, desi se.

Kao učesnica u najvećem muzičkom takmičenju u regionu „Zvezde Granda“, gdje je relativno mlada uplovila, te stala pred tadašnju postavku žirija, koju su činili Jelena Karleuša, Ana Bekuta, Šaban Šaulić, Snežana Đurišić, Dragan Stojković Bosanac, Tea kaže za sebe da se promijenila od tada, odnosno postala zrelija.

- Smatram da sam od „Zvezda Granda“ do danas jako sazrela i mislim da je bitno da se čovjek mijenja nabolje, jer samo se budala ne mijenja – kazala je Tairović.

Velika podrška

Kroz takmičenje publika je mogla da upozna i njenu majku, te još tada da zaključi da joj je ona najveća podrška, jer nije bilo epizode kada njena majka nije navijala za nju iz bekstejdža.

- Pored majke, podrška su mi otac, baka, ali i cijela uža porodica. Od prvog dana. Ali tu je i menadžer koji je od početka uz mene. Dobar smo tim i toliko smo bliski da smo počeli i isto da razmišljamo – ispričala je Tairović.

Snimanje pjesama i spotova za novi album je bilo iscrpljujuće, a ova mlada pjevačica ne staje, te već punom parom radi ljetnu sezonu, što ne ostavlja puno prostora za privatni život, druženje s prijateljima, ali i upoznavanje nekog ko bi mogao biti potencijalni ljubavni partner.

Sasvim iskreno i otvoreno Tea nam je rekla da joj u usklađivanje poslovnog i privatnog nikako ne ide od ruke.

- Tu imam problem, tu mi nešto škripi, ne mogu da uskladim privatno i poslovno. Privatni život kao da nemam, 90 posto sam se dala na karijeru, a onaj jedna slobodan dan kad imam, ne izlazim iz apartmana. Odmaram i spavam. Ali, mislim da ću u narednih par godina da se posvetim i tom privatnom životu, da ga poboljšam – navodi Tairović.

Postoji mišljenje da pjevačice teže nalaze partnere, jer žive turbulentnim životom, a Tairović je mišljenja da to nije samo slučaj s pjevačicama, već i s pjevačima.

- Nije teško samo pjevačicama da pronađu partnera, već i pjevačima, ali i generalno uspješnim muškarcima i ženama. Ne želi svako da bude podrška, a konkretno u mom poslu, nama treba puno podrške i razumijevanja. Neko ko je konstantno tu, a dosta ljudi ne želi da ima tu ulogu – kazala je Tairović.

Preskačem komentare

Pjevačice su uvijek bile na udaru kritike, kako zbog načina oblačenja, ponašanja, pjesama koje snimaju, a s obzirom na to da Tea važi za jednu od najpopularnijih novije generacije, za očekivati je da se pojave loši komentari.

- Ne čitam ih uopće, nit gledam ili nešto slično. Preskočim to sve, ne obazirem se na to, i idem svojim putem – kaže Tea.

Nekad burno reagiram

Tea za sebe kaže da je obična djevojka, koja je pozitivna i spremna na šalu i smijeh.

- Jedino onaj temperament koji se vidi na bini, takav je i u životu. Nekad burno reagiram, ali se i brzo smirim. Razmišljam o svojim postupcima, svemu što uradim ili kažem, također sam i empatična – istakla je pjevačica.

Tea nam kaže da je susret s Jelenom Karleušom na jednoj žurci bio veoma srdačan i pun pozitivnih i lijepih trenutaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.