SA POČETKA KARIJERE

Vlado Kalember je rođeni zavodnik

Prošlo je samo nešto preko 50 godina

Vlado Kalember. Instagram

O. T.

14.9.2023

Za Vladu Kalembera danas znaju svi. I ne samo da znaju nego je jedan od najcjenjenijih i najomiljenijih muzičara u regionu. Karijeru je počeo krajem sedamdesetih u kultnom bendu ‘Srebrna krila’ i moglo bi se reći da se od onda poprilično promijenio.

Momci su 1979. objavili svoj prvi istoimeni album, a na coveru albuma zasijali su u upečatljivim kombinacijama. Vlado je nosio bijelo svilenkasto odijelo, a imao je i poprilično drugačiju frizuru. Tih je dana nosio dugu kosu, a danas je ipak vjeran kraćoj, urednijoj frizuri.

Srebrna krila. Discogs

Vlado se povremeno i sam voli prisjetiti svojih početaka i ‘starih dana’. Nedavno je otišao prilično daleko u prošlost, čak 50 godina, i objavio fotografiju na kojoj vidimo kako je izgledao dok je svirao u školskom orkestru, prenosi story.hr.

Vlado Kalember. Instagram

-Evo to sam ja! Sviram fagot u školskom orkestru, a prošlo je samo nešto preko 50 godina. Šta je to u smislu vremena? Ništa! Ionako su prošle prebrzo! Možda se zemlja vrti sve brže oko sebe i oko sunca, pa to zato vrijeme sve brže prolazi - napisao je Vlado uz fotografiju, a sudeći po komentarima izazvao je nostalgiju kod svojih pratilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.