OTKRIVENI DETALJI

Majka Britni Spirs tvrdi da je zbog kćerke zapala u finansijske probleme

Zaposlila se kao zamjenska učiteljica kako bi plaćala račune

Britni Spirs sa majkom Lin. Twitter

H. J. I.

27.9.2023

Lin Spirs, majka pjevačice Britni Spirs, vratila se podučavanju osnovaca kako bi mogla da plaća račune. 

Kako piše „Daily Mail“, ona je, prije nego što se Britni proslavila, radila kao učiteljica i vodila obdanište u Kentvudu, u Luizijani. Sada, kako tvrde ljudi bliski pjevačicinoj majci, Lin ima finansijskih problema zbog kojih je počela da radi pola radnog vremena na zamjeni u jednoj lokalnoj školi.

Živi u vili vrijednoj dva miliona

- Ona se bori kako bi platila račune - rekao je izvor za pomenuti medij.

Lin trenutno živi u vili vrijednoj dva miliona dolara koju je 2001. godine sagradila njena slavna kćerka, a kako je pomenuti izvor rekao, njeni finansijski problemi su nastali upravo kao rezultat stalnih nesuglasica sa kćerkom.

Prema daljim pisanjima, predavači koji rade na zamjeni u oblasti u kojoj se zaposlila majka Spirs mogu očekivati zaradu od oko 15 dolara na sat.

Svađe između njih dvije često su se odvijale u javnosti, a Britni je na Instagramu iznijela optužbe i da je njena majka „učinila veoma malo kako bi je spasila trinaestogodišnjeg starateljstva koje je nad njom imao njen otac Džejmi“.

Lin je u novembru 2021. godine podnijela zahtjev da joj imanje njene kćerke plati troškove advokata u iznosu od 660.000 dolara, budući da ih je „unajmila da spase njenu kćerku od nevjerovatno uvredljivih radnji njenog oca“.

Britni potrošila oko 1,7 miliona dolara na svoju majku

Pet mjeseci kasnije, pjevačicin advokat Metju Rozengart na sudu se usprotivio toj peticiji navodeći da „nema pravnog autoriteta koji podržava tvrdnje Lin Spirs da ona može da prikupi sredstva od imanja svoje kćerke“.

Sudski dokumenti dalje svjedoče o tome da je Britni potrošila oko 1,7 miliona dolara na svoju majku tokom godina, a Rozengart je naveo da je Lin „najmanje jednu deceniju živjela u prostranoj kući u Britninom vlasništvu, te da joj je ona plaćala i komunalije, telefonske usluge, osiguranje, poreze na imovinu, troškove oko bazena, kontrolu štetočina, popravke i održavanje“.

Lin je kasnije povukla zahtjev vezan za isplatu od 660.000 dolara koje je tražila od kćerke, a izvor pomenutog medija tvrdi da je to uradila kako bi barem malo popravila odnose sa kćerkom.

- Ovo je bio posljednji ekser u kovčegu za Lin. Više nije mogla da se svađa sa Britni i znala je da nije u redu da od nje traži da plati svoj račun za advokata od pola miliona dolara, s obzirom na to kroz šta je Britni sve prošla. Ne samo to, Lin je zaista pokušavala da popravi svoj odnos sa Britni, a uzimanje još novca od nje nije bio način da se to uradi - tvrdi izvor.

Iako je u maju ove godine Britni na Instagramu otkrila da je majka bila kod nje u Kaliforniji i da su izgladile odnose, izvori dobro upućeni u situaciju tvrde da je pop zvijezda opet prekinula kontakt sa svojom porodicom, nakon razvoda od Sema Ašgarija.

Za sada ni jedna ni druga nisu komentarisale ove navode.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.