SVI SU DOBRODOŠLI

Pogledajte kako izgleda Muzej Sinana Sakića

Među zvanicama bio je i reper Ivan Ivanović Juice, inače veliki poštovalac lika i djela Sinana Sakića, koji nas je proveo kroz ovo prekrasno zdanje

Sabina Sakić u muzeju. Express

17.10.2023

Sinan Sakić, koji je u svaki otpjevani stih unio dušu, dobio je u rodnoj Loznici svoj kutak. Zahvaljujući njegovoj supruzi Sabini, na pjevačev rođendan, 13. oktobra, u prizemlju zgrade u Ulici Svetoga Save 14, u centralnom dijelu grada, otvoren je Muzej Sinana Sakića, zajedno s njenim ateljeem.

Sabina kaže da je ispunila ono što je obećala i svako ko poželi može doći i bit će dobro došao. U muzeju su izloženi Sinanovi lični predmeti, satovi, brojne nagrade, plakete i zahvalnice, zlatne i platinaste ploče, odjeća koju je nosio na značajnim nastupima kao i mnoštvo fotografija, a u atelju se nalazi i njegov klavir.

Muzej Sinana Sakića - Avaz
Muzej Sinana Sakića - Avaz
Hanka Paldum sa Sabinom Sakić - Avaz
Muzej Sinana Sakića - Avaz
Sabina Sakić - Avaz
+1

- Izložen je samo dio stvari, jer je Sinan imao mnogo toga. Povremeno ću zato mijenjati postavku, a ideja je da uradim njegove dvije biste, jedna da stoji ispred, a druga u ovom prostoru - kazala je Sabina na dan otvorenja. 

Među zvanicama bio je i reper Ivan Ivanović Juice, inače veliki poštovalac lika i djela Sinana Sakića, ali i kompletnog "Južnog vetra", koji nas je kroz kratki video upoznao s unutrašnjošću ovog prekrasnog zdanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.