DOK PRIJOVIĆKA PUNI ARENE

Još jedno otkazivanje nastupa pjevača iz Srbije u Hrvatskoj

U našem poslovanju vodimo se politikom transparentne komunikacije, uvažavajući stavove i mišljenja stanovnika opštine Bibinje i ostalih mještana

Saša Kovačević. Instagram

O. T.

19.10.2023

Ugostitelji u Hrvatskoj nastavljaju da otkazuju nastupe srpskim pjevačima, pa je poslije Goge Sekulić koja je svakako samo jedna u nizu posljednjih mjeseci, “nogu” dobio i Saša Kovačević.

On je trebalo da nastupa u Zadru, ali je od organizatora stiglo neprijatno iznenađenje, sa tankim objašnjenjem.

Hrvatski portal objavio je ovu vijest uz naslov “Zaređalo se otkazivanje: Ima li Zadar problem s cajkama ili porijeklom izvođača?”.

“Na veliku žalost nas kao organizatora, ali i velikog broja zainteresovane publike, obavještavamo vas kako smo primorani da otkažemo koncert Saše Kovačevića koji je bio predviđen za 24. novembar. U našem poslovanju vodimo se politikom transparentne komunikacije, uvažavajući stavove i mišljenja stanovnika opštine Bibinje i ostalih mještana, zbog čijeg smo neslaganja našim izborom izvođača i donijeli ovu tešku odluku”, poručili su iz restorana Berekin, prenosi Index.rs uz informaciju o povraćaju novca za kupljene karte.

Zatim se oglasio i vlasnik konobe.

“Ovo je trebalo da bude prvi ikad koncert nekog srpskog izvođača, a ispalo je i prvo otkazivanje koncerta koje smo imali. Sve se dogodilo brzo, par dana nakon najave dobili smo poruke i neke pozive, nije bilo neugodnih riječi, ali nismo htjeli da se dovedemo u neugodnu situaciju”, poručio je Marko Nekić.

Takođe, u Benkovcu je prije nekoliko dana nastup trebalo da ima i Goga Sekulić, a sve je otkazano “uz veliku žalost” da su primorani na takvu odluku.

“Na veliku žalost nas kao organizatora i velikog broja zainteresovane publike, uprkos popunjenosti kapaciteta danima prije, obavještavamo vas kako smo primorani otkazati koncert Goge Sekulić zakazan za 14. oktobar. Uvažavajući stavove i mišljenja dijela stanovnika grada Benkovca, te zbog neslaganja s našim izborom izvođača, morali smo donijeti ovu tešku odluku”, rekli su u orzanizaciji, ne skrivajući da je riječ o bojkotu.

Sekulićeva je na ovo imala da kaže da je veoma tužna.

”Ova odluka je mene i moje saradnike jako rastužila! Posebno što godinama unazad nastupam u Hrvatskoj gdje sam uvijek dobrodošla i gdje volim da dođem i gdje ću uvijek ići. Kao što su u Srbiji, hrvatski izvođači dobro dočekani uvijek, baš zato grad Benkovac da bi napredovao mora nažalost prevazići događaje za budućnost naše djece, a ne da se vraća unazad i da stvara neugodne situacije. Mnogo prijatelja imam u Hrvatskoj koje volim i poštujem, a posebno svoju publiku”, zaključila je Goga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.