ZABORAVIMO RUŽNE STVARI

Saša Kovačević nakon bojkota u Hrvatskoj: Ostao je gorak okus rata

Kovačević je imao zakazan nastup za 24. novembar u Bibinjama, ali su mještani od organizatora tražili otkazivanje

Saša Kovačević. Instagram

Dž. H. M.

26.10.2023

Pjevač Saša Kovačević nedavno je doživio neprijatnost, kada mu je saopćeno da od najavljenog nastupa u Hrvatskoj neće biti ništa.

Kovačević je imao zakazan nastup za 24. novembar u Bibinjama, ali su mještani od organizatora tražili otkazivanje – i dobili su ga.

- U našem poslovanju vodimo se politikom transparentne komunikacije, uvažavajući stavove i mišljenja stanovnika opštine Bibinje i ostalih mještana, zbog čijeg smo neslaganja našim izborom izvođača i donijeli ovu tešku odluku. Zahvaljujemo na razumijevanju i vidimo se uskoro na novim koncertima – poručili su domaćini.

Prvi put nakon prilično šokantne vijesti, ali ne i neuobičajene, pošto su ranije ove godine u Hrvatskoj još neki nastupi pjevača iz Srbije zabranjeni, Kovačević se oglasio u emisiji “Blic dan” na Televiziji Blic.

- Ja sam tu da pričam kroz muziku. Na nastupima dijelim neku posebnu vrstu emocije i energije. Znam da je pojedinim ljudima ostao gorak ukus rata, ali ja smatram da bi svi zajedno trebalo da gledamo u budućnost i zaboravimo ružne stvari – kazao je pjevač i arhivirao ovu temu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.