TURNEJA

Ed Širan stiže u Hrvatsku: Ulaznice za koncertni spektakl kreću u prodaju 26. oktobra

Vijest dolazi u vrućem trenutku njegove turneje koja ruši sve rekorde po Sjevernoj Americi

Samo ove godine Širan je izdao dva albuma. Britannica

Z. K.

20.10.2023

Ed Širan (Sheeran) 2024. dovodi svoju rekordnu „+ - = ÷ x“ Mathematics turneju u Aziju i Evropu. Po prvi put stiže u Hrvatsku i to na zagrebački Hipodrom 10. avgusta 2024. godine.

Ulaznice za veliki koncertni spektakl kreću u prodaju 26. oktobra u 10 sati na stranici Eventima.

Početna tačka

- Za početak, unaprijed bi se zahvalio gradu Zagrebu i timu na Hipodromu radi izvrsne saradnje. Iznimno me veseli što smo opet uspjeli dovesti veliki open air show ovakve međunarodne zvijezde u Zagreb nakon nekoliko godina. 

Kao vodeća kompanija na austrijskom tržištu s iznimnim portfoliom, nadam se da će ovaj projekt biti početna tačka za buduće sjajne projekte u Zagrebu i Hrvatskoj. Konačno, zahvalio bi se i našim lokalnim partnerima Hrvoju Strčiću i Damiru Vraniću na njihovoj podršci - poručio je promotor Edvald Tatar (Ewald).

Širanova nadolazeća azijska turneja bit će njegova prva nakon 2019. godine, dok će evropski datumi biti nastavak na njegov boravak na kontinentu prošle godine. Vijest dolazi u vrućem trenutku njegove turneje koja ruši sve rekorde po Sjevernoj Americi.

Postavio rekord

Tamo je Ed višestrukim nastupima postavio rekorde uključujući SoFi stadion u Los Anđelesu te MetLife stadion u Nju Đersiju. Na potonjem je okupio najveći broj posjetitelja ikada na jednom koncertu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Samo ove godine Širan je izdao dva albuma „-ʼ (Subtract)“ i Autumn Variations i oba su dospjela na prvo mjesto širom svijeta. Izdani su, uz sve pohvale kritike, u maju i septembru, a na oba LP-a Širan je sarađivao s Aaronom Dessnerom iz The Nationala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.