SARAJEVO

Izložba u "Ex-Yu Rock Centru": Sjećanje na značajne žene u muzici

Izložba "Žene u Ex-Yu Rocku" otvara se večeras u 19 sati

Plakat koncerta. Društvene mreže

L. S. R.

29.11.2023

Ex-Yu Rock Centar u Sarajevu, mjesto gde se ljubitelji roka okupljaju i slave svevremensku evergrin muziku, najavljuje svoju predstojeću izložbu "Žene u Ex-Yu Rocku". Izložba ima cilj da istakne sjajne i utjecajne žene koje su igrale ključne uloge na ex-Yu rok sceni.

Originalni predmeti

 Izložba "Žene u Ex-Yu Rocku" nastoji da pruži platformu za slavlje i priznanje izuzetnih žena koje su oblikovale pejzaž Ex-Yu roka. U okviru izložbe, bit će prikazan djelić historije kroz originalne predmete ovih sjajnih žena. 

Neke od njih su Jadranka Stojaković, Gordana Ivandić, Marina Perazić, Vim Cola, Amila Sulejmanović, Margita Stefanović, Tajči i mnoge druge.

- Osim sjajnih žena, 29. novembra u Ex-Yu Rock Centru slavit ćemo i prvi rođendan Centra! Pridružite nam se na otvaranju od 19 sati i uživajte u izložbi, proslavi, i programu koji smo za vas pripremili - poručuju organizatori.

Prva u seriji

"Žene u Ex-Yu Rocku" je prva u seriji izložbi koje se ogranizuju kao dio projekta "Rock for Unity", koji realizuju Alicorn, Ex-Yu Rock Society i Eurothink - Centre for European Strategies, uz podršku Evropske Unije, sa ciljem očuvanja i promocije jugoslavenske rok muzike. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.