KUMA DARKA LAZIĆA

Srbijanska pjevačica brani Selmu Bajrami: Pa, nije ubila čovjeka

Ne slažem se ni oko zabrane za Jadranku Barjaktarović, koja ne može dugo da uđe u Srbiju

Andreana Čekić. Instagram

O. T.

29.11.2023

Pjevačica Andreana Čekić odlučila je da se oglasi povodom slučaja Selme Bajrami, o kojem ne prestaje da se priča.

Selma je nedavno rukama pokazala simbol dvoglavog orla, koji neki povezuju s velikom Albanijom, a Andreana ne krije da ima stav o ovoj temi.

- Postupak Selme Bajrami? Mislim da ne treba nikome zabranjivati bilo kakve ulaske u državu, kako se priča. Ja sam neko ko je uvijek za ljubav, a svi mi imamo neke običaje, znakove, zastave, pjesme, ne znam ti ni ja, koje volimo, ne volimo... Ljudi moji, pa neka rade svi šta hoće, nije ubila čovjeka! - istakla je Čekić.

- Da li je loše to što je ona uradila ili ovo što se predlaže da joj se zabrani ulazak u Srbiju... Šta smo onda mi? Jesmo mi onda bolji ljudi? Ne, nismo. Ne slažem se ni oko zabrane za Jadranku Barjaktarović, koja ne može dugo da uđe u Srbiju, iskreno ne. Neka svako radi šta hoće - dodala je Andreana.

- Ja kao pjevačica mogu da kažem da uvijek gledam da ne pjevam pjesme koje aludiraju na jednu vrstu nacije, da nekog ne uvrijedim, jer su moja publika svi. Moja publika su i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci... Nemam problem ni s kim, nisam ga imala, niti ću ga imati - zaključila je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.