PODVUKLA CRTU

Seka Aleksić za "Avaz" ocijenila godinu na izmaku: Mužu smeta moja brzopletost, a meni njegova kašnjenja

Naučila sam da ljude ne možemo mijenjati, na nama je hoćemo li ih prihvatiti ili ne

Aleksić: Ne pravim više gluposti. Instagram

8.12.2023

Jedna od najvećih folk zvijezda na ovim prostorima Seka Aleksić je tokom našeg susreta u Beogradu ocijenila godinu na izmaku, najavila novu modnu kolekciju, ali i govorila o privatnom životu te suprugu Veljku Piljikiću.

Album u aprilu

- Godina kojoj se bliži kraj za mene je bila, prije svega, radna. Ništa se tu nije spektakularno desilo, osim, možda, ulaska u modu i modni svijet. Zaista sam mnogo radila, nastupala. Radim i na novom albumu, snimala sam serijal "Majke i snajke" i tako su dani tekli u svim tim obavezama. Sve je, u principu, bilo onako kako sam planirala i željela.

Imate li, možda, neostvarenih želja?

- Nemam ih, ja nisam osoba koja želi nešto pretjerano, ili veliko, tako da sve što sam poželjela, to mi se i ostvarilo.

Rekli ste da dugo radite na novom albumu... Imate li problema s pjesmama, odnosno tekstovima?

- Problem su tekstovi i autori koji nemaju toliko dobrih pjesama. Ne mogu da kažem da mi se ništa ne dopada jer nisam taj tip, ali već se zna da meni tekst, kada se svidi, nije me briga šta drugi kažu, jednostavno se za taj tekst "zalijepim" i baš me briga da li će ta pjesma biti hit ili neće. Definitivno fali autora i to je najveći problem, ja bih album završila još odavno da sam mogla da ga sklopim, odnosno da odvojim dovoljno pjesama koje mi se dopadaju, tako da ćemo vidjeti šta će dalje biti. Planiram da ga objavim u aprilu, a ako ne budem imala dovoljno dobrih pjesama, možda ćemo još pomjeriti.

Mirna i staložena

Da li Vas muž nervira, uradi li nešto što, po Vama, nije uredu?

- Kašnjenje je jedina stvar koja me nervira kada je on u pitanju. Ali se nekako borim s tim, naučila sam da ljude ne možemo mijenjati, na nama je hoćemo li ih prihvatiti ili ne.

Piljikić i Aleksić: Veže ih velika ljubav. Instagram

A šta Veljko zamjera Vama?

- Njega nervira samo moja brzopletost, ali otkako je moj saradnik Stanislav tu, mislim da ni to ne postoji... Ali, generalno, istina je da sam kroz život brzopleta i onda je to nešto što mi ljudi oko mene, ili moji saradnici, zamjeraju. Ali mogu da se pohvalim da u posljednje vrijeme ne pravim nikakve gluposti, poprilično sam mirna i staložena.

Ozbiljna zvijezda

Da li se u današnje vrijeme uopće isplati izdavati albume?

- Pitanje da li se nešto isplati je individualno. Što se mene tiče, ja sam pjevač koji već 20 godina radi i smatram da u karijeri velika i ozbiljna zvijezda i neko ko toliko traje mora imati album na svake dvije-tri godine. To mi je sasvim normalno i toga se i dalje držim.

Bila je dobra godina za mene, sretna sam i privatno i poslovno, bitno je da nema ništa negativno što bih htjela da zaboravim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.