"SVADBA VIJEKA"

Brena i Boba proslavili 32 godine braka: Fotografije su posebna priča

Podijelila je dvije prelijepe fotografije s njihovog vjenčanja, uz riječi “Sretna godišnjica”

Brena i Boba Živojinović. Instagram

Dž. H. M.

8.12.2023

Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović jučer su proslavili 32. godišnjicu skladnog i sretnog braka.

Pjevačica je tim povodom na Instagramu podijelila dvije prelijepe fotografije s njihovog vjenčanja, uz riječi “Sretna godišnjica”, podsjetivši svoje pratioce da je 7. decembra, te davne 1991. rekla “da” čovjeku svog života.

Ona je podijelila dva portreta, na kojima vidimo Bobu i nju u trenucima velike sreće, a prva je nastala tokom plesa u Breninoj čuvenoj plavoj toaleti, dok su za drugu pozirali dok je još bila u vjenčanici.

Podsjetimo, par se zakleo na vječnu ljubav u hotelu “Interkontinental”, pred više stotina zvanica koje su iz cijelog svijeta došle kako bi prisustvovale njihovom glamuroznom slavlju.

Vjenčanje koje su mediji prozvali “svadbom vijeka” privuklo je toliko pažnje jugoslavenske javnosti da je čak prekinut i “Dnevnik” kako bi se par uključio uživo u televizijski program.

Prema pisanju medija, za organizaciju proslave je izdvojeno blizu 50.000 njemačkih maraka, gosti su uživali u 650 različitih vrsta jela. Bila je tu i posebna torta na pet spratova, ukrašena jestivim reketima i gramofonskim pločama.

Za dobro raspoloženje bila je zadužena pjevačica Vesna Šokčić, a kada je došlo vrijeme za bacanje bidermajera – on je završio u rukama Dragane Mirković.

Lepa Brena je, inače, nosila vjenčanicu koju je modna kuća "Dior" izradila specijalno za nju, a bila je to romantična kreacija u duhu tadašnje mode, dok je Boba nosio klasično crno odijelo s bijelom košuljom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.