SPREMNI NA SVE ZA BAKŠIŠ

Pjevali na stablu i kamionu, pili iz cipele, a on je visio sa šipke kao šišmiš

Neki od njih za noć zarade i po nekoliko desetina hiljada eura

Đani i Tea. Instagram

Dž. H. M.

12.12.2023

Poznato je da estradne zvijezde najviše novca zarađuju na privatnim veseljima, posebno na romskim svadbama, proslavama punoljetstva. Neki od njih za noć zarade i po nekoliko desetina hiljada eura.

Snimak postao viralan

Htjeli oni to priznati ili ne, mnogi estradnjaci spremni su na sve kada je bakšiš u pitanju.

Upravo zbog bakšiša i ludosti koje su se odigrale na jednoj privatnoj proslavi, popularni folker Radiša Trajković Đani nedavno se našao u centru skandala. Snimka na kojoj Đani pije iz cipele dok ga gosti kite eurima izbila je u prvi plan i postala viralna.

Đani pije iz cipele. Instagram

Pjevačica Snežana Jovanović Šikica, najpoznatija je po hitu "Ala bi se šikicala" koji joj je i donio popularnost, ali i ogromnu zaradu. Ona je poznata po dobroj atmosferi, a često ističe da se ne srami ni jednog mjesta na kojem je pjevala. 

Zbog bakšiša, Šikica je jednom prilikom otkrila kako je pjevala na stablu i na kamionu, a od pjesme, po kojoj je dobila nadimak, je izgradila čak tri kuće.

Pjevačicu Dušicu Grabović su na nastupu u Cirihu gotovo svukli dok je pjevala. Dušica zna zaraditi dosta bakšiša, a u Švicarskoj je doživjela nevjerojatan lom. Osim muškaraca koji su je kitili novcem, čak i skoro svukli haljinu, djevojke su je opsjedale, a jedna je otišla toliko daleko da je zavukla ruku ispod njene haljine.

Dušici bukvalno trpali bakšiš. Instagram

I Dari Bubamari su muškarci i žene stavljali bakšiš u dekolte. Na takvoj jednoj svadbi zaradila je 4.000 eura bakšiša, ali i dobila zlatni dukat.

 Jedna od trenutno najpopularnijih mlađih pjevačica, Tea Tairović, također dosta novca uzima pjevajući na privatnim veseljima. Nedavno je isplivala snimka gdje pjevačica zanosno miješa kukovima i dobiva gomilu novca.

Jedan od najspektakularnijih dolazaka na privatnu proslavu, upriličila je Ćana, koja je kamionom pristigla na svadbu i iznenadila mladence. Prve stihove Ćana je otpjevala upravo iz kamiona, a nema sumnje da je zgrnula pozamašnu svotu novca.

Kite i zatrpavaju kešom

Ljuba Aličić poznat je među estradnjacima zbog toga što zna napraviti dobar štimung. Iz tog razloga Ljubu ćete rijetko vidjeti u klubovima, ali je zato redovan zabavljač na svadbama i privatnim proslavama. Njega smo najviše viđali u situacijama kada ga gosti kite i zatrpavaju kešom. Najveći bakšiš koji je dobio bio je 25.000 eura i to za samo nekoliko minuta, prilikom pjevanja na jednom rođendanu u Berlinu.

Tea Tairović. Instagram

A jedan srpski pjevač je prilikom zabavljanja gostiju na jednoj privatnoj proslavi nadmašio sve ludorije pjevača zbog bakšiša. Naime, donijeli su mu šipku i postavili naopačke, te je visio kao šišmiš dok je pjevao.

Jedna od rijetkih koja nikada nije pjevala na romskim veseljima je Dragana Mirković, a samim tim i neko ko ne uzima bakšiš, čemu svjedoči i video koji je nastao nedavno na jednom od njenih nastupa.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.