PRIČA O KRALJU POPA

Snima se film o Majklu Džesonu: Glumit će ga nećak

Film u kina dolazi 18. aprila 2025.

Majkl Džekson. Rolling Stone

L. S. R.

12.1.2024

Film o  Majklu Džeksonu (Michael Jackson) "Michael" stići će u kina 18. aprila 2025. godine, a produkcija filma počinje 22. januara, pišu svjetski mediji.

- "Michael" će publici donijeti zadivljujući i iskren prikaz briljantnog, ali komplikovanog čovjeka koji je postao kralj popa. Film predstavlja njegove trijumfe i tragedije na epskoj, kino skali, od njegove ljudske strane i ličnih borbi do njegovog neospornog kreativnog genija, što je ilustrovano njegovim najpoznatijim nastupima. Kao nikada ranije, publika će doživjeti pogled iznutra u život jednog od najutjecajnijih umjetnika koje je svijet ikada poznavao - stoji u zvaničnom sinopsisu filma, piše People.

Džafar Džekson (Jaffa) će na ekranu glumiti svog ujaka i legendarnu pop zvijezdu. Džafar je sin Majklovog starijeg brata Džermejna Džeksona (Jermanie).

Trenutno nije poznato da li će se film pozabaviti Džeksonovim kontroverzama. Optužbe o seksualnom zlostavljanju djece podignute su protiv Džeksona pred kraj njegovog života i poslije njegove smrti. Džekson je preminuo 2009. u 50. godini.

Godine 2003. uhapšen je pod optužbom za zlostavljanje djece, iako je oslobođen te optužbe 2005. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.