MUZIČKI SUSRETI

Jelena Rozga za "Avaz" o karijeri i privatnom životu: Posao je moja ljubav

Radujem se koncertu u Sarajevu, rekla je

Jelena Rozga. Ivo Cagalj / PIXSELL

19.2.2024

Jelena Rozga (46), poznata Dalmatinka, nastupila je u hotelu “Vučko” povodom obilježavanja 40 godina od održavanja Olimpijade. Na olimpijskoj ljepotici Jahorini u publici su se našle i brojne poznate ličnosti, a Jelena je još jednom dokazala zašto je posebna.

Pjevačica je tom prilikom govorila za “Avaz” o pjesmama, životu te nastupima.

Bez skandala

Ona je svoj veliki koncert u sarajevskoj Zetri najavila za 2. novembar.

- Turneja “Minut srca mog” nastavlja se i dolazi u Sarajevo 2. novembra. Konačno, nakon 12 godina. Veoma se radujem - rekla je Rozga.

Pjesmu koju najradije izvodi nije mogla izdvojiti.

- Ne mogu izdvojiti, ima mnogo pjesama, jer ja zaista imam dugu karijeru, 28 godina, dugo sam u ovom poslu. Mogla bih izdvojiti “Opijum”, “Ginem”, “Cirkus”. Nekako, volim laganije pjesme. Volim ja i “Bižuteriju” i “Cunami”, ali ove više volim pjevati - rekla je ona.

Jelena je svoju karijeru izgradila bez skandala i blamova, a otkrila nam je i koja je tajna toga.

- Nikad ništa nisam izbjegavala. Ponašala sam se kao i svaka druga cura iz Splita. Pjevanje je moj posao, moja ljubav. Ja volim ono što radim, publiku... Ali, kada se ugase svjetla, ja sam najnormalnija cura iz Splita koja je opuštena. Odem popiti kafu u tenisicama sa svojim prijateljicama i to je to - rekla je Rozga.

Puno vježbam

Njen odmor i inspiracija su kada stvara nove projekte i pjesme.

- Najbolje se odmaram u Splitu, i to kada nešto novo radim. Ja se odmaram dok sam u studiju, volim stvarati nešto novo, volim vježbati pjevanje. Sama puno radim na svom glasu, puno vježbam doma. Kada otpjevam neki ton na bini koji sam mislila da nikad u životu neću moći otpjevati, ja sam najsretnija na svijetu. Mnogo radim na sebi - istakla je.

Moram biti genijalna

- Binu i studio podjednako volim. Jer ja moram biti genijalna, dobra, najbolja na bini, moram se dati svojoj publici. Ali isto tako, da bih iznijela pjesmu i da bi publika povjerovala u ono što ja dajem njima, moram se dobro pripremiti za tu pjesmu - rekla je Rozga.

 Želim snimiti ženski duet, ako se desi dobra pjesma. Čak i znam s kim bih voljela snimiti, ali ne mogu reći, kazala je Rozga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.