VELIKI UMJETNIK

HGU predlaže Jadroliniji da novi brod nosi Oliverovo ime: Ostavio je neizbrisiv trag

Pojasnio je i kako bi novi brod u floti Jadrolinije, nazvan njegovim imenom, povezivao dva grada koja su pjevaču bila draga

Oliver Dragojević. Tomislav Miletic/PIXSELL

D. R.

23.2.2024

Na inicijativu predsjednika Tomislava Mrduljaša Izvršni odbor u ime HGU-a Split uputio je prijedlog da novi brod u floti Jadrolinije, koji će ploviti na relaciji Split - Vela luka - Split, nosi ime Oliver Dragojević ili samo Oliver, piše Dalmatinski portal.

- Bio je običan veliki čovjek koji je pjesmom ušao u naše domove i postao članom naših obitelji, postao nam znancem. Najveći glazbenik među pjevačima i najveći pjevač među glazbenicima, iscjelitelj pjesmom za sva raspoloženja i svačiju dušu, čovjek čija se pjesma prihvaćala kao terapija.

Oliver je za života ostavio neizbrisiv 'trag u beskraju'. Mislimo da nema čovjeka koji se ne bi potpisao ispod ovih rečenica Igora Brešana i da nema onog koga nije dotaknuo neki otpjevani stih pjesme koju je nosio glas Olivera Dragojevića - poručio je Mrduljaš.

Objasnio je kako je pokojni pjevač bio veliki umjetnik te kako je upravo Oliver Dragojević dao mnogo svom mjestu i narodu. Njegove pjesme su i danas u srcima mnogih, a dati ime novom brodu u floti Jadrolinije bi bio pečat na njegov doprinos muzici.

Pojasnio je i kako bi novi brod u floti Jadrolinije, nazvan njegovim imenom, povezivao dva grada koja su pjevaču bila draga te bi tako sačuvali uspomenu na njega. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.