PRIJEDOR

Žestok okršaj Halida Muslimovića i njegove ljubavnice na suđenju, pjevaču se usred ročišta slošilo: "Vidite li ovaj cirkus?"

Proces koji je održan u Prijedoru trajao je četiri sata, a počelo je u 11 sati čitanjem Viber poruka od 2015. do 2024.

Žestok okršaj Halida Muslimovića i njegove ljubavnice na suđenju. Kurir.rs

H. J. I.

27.2.2024

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000 eura, bez kamate. 

Proces koji je održan u Prijedoru trajao je četiri sata, a počelo je u 11 sati čitanjem Viber poruka od 2015. do 2024. koje je Bašić razmjenjivala sa pjevačem. Iz njih se jasno vidi da Halid više puta priznaje da joj duguje novac i da joj obećava da će isti vratiti u više mjesečnih rata, piše Kurir.rs.

"Ušuti smeće dok ja govorim"

Sve vrijeme dok je Bašić obrazlagala sadržinu poruka, Muslimović je svojoj advokatici Jeleni Grulović govorio da Sonja laže. U jednom trenutku Bašić mu je rekla: "Ušiti smeće dok ja govorim!"

Došlo je i do rasprave između Sonjinog branioca Dragana Tolimira i Halidove punomoćnice. Potom je njoj data mogućnost da postavlja pitanja Sonji, ali je ona pitala sve ono na šta je Bašić ranije odgovorila. 

- Ako želite da se naučite pravu, dođite kod mene na praksu - rekao je Tolimir Halidovoj advokatici.

Dok je trajala žučna rasprava, Halid se okrenuo ka novinaru Kurira, koji je pratio ročište i rekao mu: 

- Vidite li vi ovaj cirkus? Hoćete li ovaj put biti čovjek prema meni, pošto ranije niste bili čovjek? 

Sudija je nakon toga upozorio pjevača da se ne obraća novinaru.

Kulminacija suđenja

Onda je uslijedila kulminacija suđenja. Halidovu advokaticu je posebno zanimalo da li je Sonja osim poslovne, imala i neku drugu vezu sa Halidom. Na ovo je Sonja upitala: - S***?

Advokatica se zbunila, pa je sve vrijeme ponavljala: "Koliko je to trajalo?", pa je Sonja odgovorila:

- Mislite koliko je trajao s***? Počelo je 2015. a završilo se krajem 2017. Poslije smo opet počeli u martu 2018. pa je trajalo dok me nije prebio u julu 2018. Ali sve to nema nikakve veze, ovo je suđenje za novac koji mi duguje - rekla je ona.

Dok je Sonja to govorila, Halid je sve vrijeme žvakao žvaku, a u jednom trenutku je tražio da se otvori prozor jer mu se slošilo.

Suđenje je prekinuto na pola sata, pa je nastavljeno i trajalo je skoro sat i po. Završeno je Sonjinim odgovorima na pitanja Halidove advokatice. S obzirom na to da je već bio kraj radnog vremena, sudija je rekao da ce Halid dati izjavu na sljedećem ročištu jer je pjevač kazao da mu treba više od tri sata za govor.

Sljedeće ročište bi trebalo da bude održano u četvrtak 29. februara, kada bi trebalo da budu saslušani svjedoci: Halidova djeca Enis i Lejla, dvije prethodne Sonjine advokatice i Halidov bivši advokat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.