NA UDARU KRITIKA

Kim Kardašijan optužena za ekoterorizam: U samo jednom danu letjela čak pet puta privatnim avionom

Stalno se vrše pritisci na zvijezde da racionaliziraju svoja putovanja

Kim Kardašijan. Instagram

L. S. R.

17.3.2024

Kim  Kardašijan (Kardashian) na udaru je kritika i optužena je za ekoterorizam nakon što je otkriveno da je samo ove godine svojim privatnim avionom letjela čak 30 puta, s tim da je u samo jednom danu letjela čak pet puta, piše britanski "Daily Mail".

Privatni avion kupila 2022. godine za 95 miliona dolara

Unatoč tome što se brojne zvijezde prozivaju zbog korištenja privatnih aviona, najštetnijeg prijevoznog sredstva na svijetu zbog čega se stalno vrše pritisci na zvijezde da racionaliziraju svoja putovanja, čini se da se Kim time ne zamara.

Prema podacima objavljenim na profilu kimkjet na Instagramu, u tim letovima potrošeno je više od 130.000 litara goriva te je emitirano 425 tona ugljikova dioksida. Radi se o ekvivalentu energije koju u jednoj godini potroši 55 kuća, prema kalkulatoru Greenhouse Gas Equivalencies.

Kim Kardašijan kupila je privatni avion Gulfstream G65OER 2022. godine za 95 miliona dolara i nazvala ga Kim Air, a brojnim modifikacijama cijenu mu je digla za gotovo 50 miliona dolara. Od svih ovogodišnjih letova najduži je bio onaj kad je putovala u Pariz na Sedmicu mode.

Posudila avion prijateljima

Njen privatni avion u zraku je bio čak pet puta u jednom danu, i to dan nakon Super Bowla, pa se pretpostavlja kako ga je posudila svojim slavnim prijateljima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.