SPEKTAKL U KRAGUJEVCU

Alen Islamović u invalidskim kolicima stigao na Arsenal Fest: Nisam htio propustiti prekrasnu večer

Muzičaru je pukla tetiva dok je igrao tenis

Islamović nije htio propustiti koncert. Kurir

Z. K.

prije 2 dana

Dugo iščekivani, spektakularan koncert Bijelog dugmeta, povodom 50 godina od osnivanja benda koji je ispisao stranice historije rokenrola na ovim prostorima, obilježio je drugo veče Arsenal festa 2024 u Kragujevcu.

Međutim, ono što je zanimljivo je da je Alen Islamović koji je hitno oerisan u invalidskim kolicima stigao na Arsenal Fest u Kragujevcu.

Muzičaru je pukla tetiva dok je igrao tenis pa je operisan u Somboru. Na binu u Kragujevcu se popeo uz pomoć štaka i priredio spektakl uprkos tome što je sve vrijeme morao sjediti i mirovati.

Nizali su se hitovi poput "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Doživjeti stotu", "Ružica si bila" itd.

- S potrganom Ahilovom tetivom i izvršenom operacijom prije četiri dana koja je obavljena u Somboru, stigao sam na koncert u Kragujevac 28. juna 2024. na proslavu 50 godina Dugmeta jer nisam htio propustiti tu prekrasnu večer. Kragujevac, hvala, bili ste fantastični - napisao je.

Goran Bregović je nakon koncerta izjavio da ima noći koje se pamte i onih koje se zaboravljaju.

- Nadam se da ćete ovu noć pamtiti - poručio je prisutnima u publici. Bijelo dugme će petog jula nastupiti na Banja Luka Festu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.