NOGOMETNA PIJACA

Transferi uživo: Ponuda iz snova za "Lisice", Junajted čini Megvajera najskupljim odbrambenim igračem ikada

Transferi uživo. Avaz

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

31.7.2019

Toliko za danas. I sutra nas očekuje buran dan na nogometnoj sceni. Dešavanja i nove transfere pratite uživo na portalu Avaz.ba.

23:06

- ZAVRŠENO: Defanzivni veznjak Evertona Morgan Šnajderlin (Schneiderlin) seli se na jednogodišnju posudbu u Fenerbahče. 

22:44

Mančester junajted ponudio je bogatstvo za defanzivca Lestera Harija Megvajera (Harry Maguire, 23). Prema pisanju Sky Sporta, 80 miliona funti (87.274.673 eura) ponuđeno je "Lisicama" za Engleza što predstavlja rekordni transfer kada je u pitanju igrač iz odbrane.

21:37

Kolumbijski napadač Rendžersa Alfredo Morelos rekao je "ne" kineskim milionima. On je odbio da za 32 miliona i 728.000 eura pređa u kineski Hebei gdje je trebao zarađivati čak 10 miliona eura godišnje! Ovaj 23-godišnjak je za dvije sezone u dresu Rendžersa odigrao 93 utakmice i dao 52 gola.

21:20 

- ZVANIČNO: Francuski krilni napadač koji je igrao za Sent Etjen, Joan Molo (30) potpisao je dvogodišnji ugovor sa  Panatinaikosom. On je u Atinu stigao kao slobodan igrač.

19:30

- Juventusov direktor Fabio Paratici stigao je u London kako bi finalizirao razmjenu Lukaku-Dibala, javlja italijanski novinar Đanluka di Marko (Gianluca Di Marco). Podsjetimo, Juventus je Dibalu procijenio na 100 miliona eura, Mančester Lukakua na 82. U Torino bi mogao stići Belgijanac plus ostatak novca koji Juventus traži za svog defanzivca. 

18:30

- ZVANIČNO: Sebastijan Rudi (Rudy) se vratio u Hofenhajm. Njemački veznjak je došao na jednogodišnju posudbu iz Šalkea.

17:45 

- ZVANIČNO: Ekvadorski napadač Džoel Valensija (Joel Valencia, 24) je novi nogometaš Brentforda. Stigao je iz redova poljskog šampiona Pjast Glivica za dva i po miliona eura i potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

16:53 

- Barnli je kupio rezervnog golmana Lidsa Bejlija Pikok-Farela (Bailey Peacock-Farrell). Sve je pokrenuo transfer Toma Hitona (Heaton) u Aston vilu pa su čelnici Barnlija kao idealnu zamjenu vidjeli reprezentativca Sjeverne Irske.

16:40

- ZVANIČNO: Andre Širle (Schurrle) je novi nogometaš Spartaka iz Moskve.



Andre Širle. Društvene mreže

16:10 

- ZVANIČNO: Devetnaestogodišnji golman Real Madrida Moha Ramos prešao je u Birmingem na posudbu sa pravom otkupa.

16:35 

- Ofanzivni vezista Čelzija Kejsi Palmer (Kasey, 22) nalazi se u Birstolu na ljekarskim pregledima, poslije kojih će realizirati posudbu u Mančester siti.

16:23 

- Brazilski defanzivac Leo Duarte stigao je iz Flamenga u Milano na ljekarske preglede.

Duarte u Italiji. Društvene mreže

15:15

- Brazilac Malkom (Malcom) iz Barcelone u petak će imati mediciske preglede u Sankt Peterburgu, poslije čega će i zvanično postati igrač Zenita.

13:30

- Najneizvjesnija transfer saga sigurno je ona na relaciji Juventus - Mančester junajted. Italijanski klub želi Lukakua, a zauzvrat nudi Paula Dibalu (Dybala) i Marija Mandžukića. U međuvremenu, Dibala se danas pojavio na treningu italijanskog šampiona, nakon čega će s trenerom obaviti razgovor o svojoj budućnosti.

13:00

- ZVANIČNO: Fiorentina je predstavila Kevina Prinsa Boatenga (Prince) kao svoje najnovije pojačanje. Ovaj transfer iz Sasuola koštao je Fiorentinu samo milion eura, a iskusni veznjak potpisao je dvogodišnji ugovor.


Boateng novi igrač Fiorentine. Društvene mreže


12:00

- Edin Džeko ne želi ostati u Romi i pored nastojanja kluba da bh. napadač potpiše novi ugovor. Džeko je, prema navodima lista "Corriere dello Sport", imao sastanak sa sportskim direktorom, ali mu je poručio da želi u Inter i da nije ni najmanje fer što Roma insistira da baš na njemu zaradi 20 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.