AUTO-MOTO

Hyundai na Igmanu otvorio karte, izmijenjena kompletna gama modela za ovu godinu

Čak sedam noviteta na raspolaganju

Hyundai za sve apetite. Avaz

N. Demirović

29.6.2021

Danas je Hyundai pokazao čime se rijetko koji automobilski brend može pohvaliti, predstavljeno je sedam novih modela i to i10, i20, porodica i30, Kona, Elantra, Tucson i Santa Fe. Pored izložbenih modela i10, i30, i30 Fastback mild hybrid, Kona hybrid i Elantre, predstavnici medija mogli su i da na Igmanu testiraju Hyundai modele Santa Fe, dvije različite verzije agregata modela Tucson, i20 i Kona.

To nije sve, Hyundai ponuda SUV i crossover modela će biti bogatija za još jednog člana, pored modela Santa Fe, Tucsona i Kona na ljeto dolazi Hyundai Bayon. Hyundai Bayon razvijen je posebno za evropsko tržište, a tehnološku osnovu dijeli s modelom i20. Jedna zanimljivost vezana za ovaj model jeste kako je prtljažni prostor Bayona od 411 litara je veći od onog u Koni koja ima zapreminu od 361 litra. Hyundai Bayon će definitivno poput Kone biti još jedan miljenik onih koji prate trendove.


Sa Hyundai prezentacije na Igmanu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Pored novih Hyundai automobila sa konvencionalnim motorima Kona ima svoje dvije elektrificirane verzije hybrid i električno vozilo, dok Tucson i Santa Fe imaju hybrid i plug in hybrid.

Za sada u Bosni i Hercegovini u ponudi su Konu hibrid, mild Hybrid, električna Kona i Tucsona hybrid. Pored razvoja Hyundai brenda Hyundai je krenuo snažno u razvoj svog sportskog N brenda, pa tako imamo N verzije modela i20 N, i30 N (hatchback i fastback), Kona N, te Elantra N. Kupci u BiH će moći uskoro naručiti ova vozila, kao i IONIQ 5 električno vozilo koje zvanično još nije predstavljeno u našem regionu.

- Hyundaiev tehnološki razvoj, slika mobilnosti u budućnosti je nešto što prevazilazi našu maštu i naša očekivanja, pa tako sa sigurnošću možemo reći da trenutna Hyundaieva ponuda novih modela će zadovoljiti potrebe i ukus najzahtjevnijih. Hyundai Auto BH kada je zvanična prodaja u pitanju naravno najviše očekuje od Hyundai Tucsona, modela koji je neprikosnoveni vladar SUV C segmenta u BiH već četiri godine u nizu, ali svakako ništa manje ne očekuju niti od ostalih modela poput i20, i30, Kone i Elantre, poručeno je danas s Igmana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.