PREKINUO ODMOR

Viceprvak Moto GP-ja doživio saobraćajnu nesreću: Imao tri puta više alkohola od dozvoljene granice

Izlazeći iz diskoteke u tri sata ujutru, na jednom kružnom toku sam završio s prednjim točkovima u jarku, potvrdio je Banjaja

Banjaja je imao i sreće. TWITTER

M. K.

6.7.2022

Italijanski motociklista i vozač u Moto GP šampionatu, Frančesko Banjaja (Francesco Bagnaia), sletio je s puta vozeći pod dejstvom alkohola.

Sve se desilo tokom njegovog odmora na Ibici.

- Izlazeći iz diskoteke u tri sata ujutru, na jednom kružnom toku sam završio s prednjim točkovima u jarku. U incidentu niko nije povrijeđen, i nisu učestvovala druga vozila, napisao je Italijan sinoć.

- Alkotestom koji je obavila policija utvrđeno je da je nivo alkohola u krvi veći od dozvoljenog španskim zakonom, dodao je vozač Dukatija.

Prema pisanju medija, Banjaja je imao 0,87 promila alkohola u krvi, a dozvoljena granica je 0,25 promila. Policijski izvori su potvrdili za AFP da je Banjaja imao "skoro tri puta više od dozvoljenog" španskim zakonom.


Banjaja će se morati suočiti sa suđenjem i prijeti mu kazna zatvora od tri do šest mjeseci, kazna društvenog rada od jednog do tri mjeseca i novčana kazna. Takođe postoji mogućnost da mu se oduzme i vozačka dozvola u periodu od jedne do četiri godine.

Policijski izvor je isključio mogućnost zatvorske kazne, jer je "šteta veoma mala i u incidentu nisu učestvovala druga lica".

Banjaja je napisao i da je "naučio lekciju" i poručio svojim navijačima "da nikada ne voze poslije pića".

Italijan je prošle sezone završio na drugom mjestu u Moto GP šampionatu, iza Francuza Fabija Kvartarara (Fabio Quartararo).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.