BURNA REAKCIJA

Otkrio stanje Šumahera, supruga Korina mu zabranila da dolazi

Nakon izjave Džordana, stvari pokušao umiriti i sin legendarnog vozača Formule 1

Džordan: Je li rekao previše. Twitter

N. D.

28.2.2023

Da li je Mihael Šumaher (Michael Schumacher) svjestan ili nije? Oko toga se spekulira već godinama, a poslije novih informacija koje je objavio prijatelj Edi Džordan (Eddie Jordan) - zabranjene su mu posjete.

Legendarni vozač Formule 1 doživio je stravičnu nesreću na skijanju prije devet godina i od tada ga niko nije vidio u javnosti. Najbolji vozač u istoriji Formule 1 bio je dugo u komi i o njegovom pravom zdravstvenom stanju se malo toga zna, prije svega jer je njegova porodica, na čelu sa suprugom Korinom (Corinna), odlučila da takve stvari ne iznosi na vidjelo. 

Zbog toga su se pojavile i brojne teorije zavjere, uz optužbe na račun Korine, prije svega onih koji bi željeli da posjete Šumija, ali im to nije dozvoljeno čak ni sa rigoroznim protokolima.

Tako tek jednom u nekoliko mjeseci čujemo nove informacije o Mihaelu Šumaheru, a sada je navijače zaintrigirao Džordan, irski biznismen za čiju je ekipu po imenu Jordan upravo Šumi vozio devedesetih.

Džordan je istakao da je "Šumaher prisutan, ali i nije prisutan", nakon čega mu je zabranjeno da posjećuje Šumija. Korina je zabranila posjete, a nakon svega uključio i sin Mik (Mick). Bivši vozač Haasa, sada test vozač Mercedesa, javio se Džordanu i pokušao da umiri situaciju poslije reakcije Korine.

- Što se mene tiče, bio sam dirnut potezom Mika i to je zato što ne može biti lako znati da tvoj otac ne može da bude dio porodice. On je tu, ali kao i da nije tu. Imam svoj stav koji ne želim da iznosim javno, kazao je Džordan i rekao da podržava Mika u još jednoj borbi, pošto pored brige o ocu mroa misliti i o karijeri u Formuli 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.