BRITANAC ISMIJAN

Vajt želi revanš protiv Fjurija, menadžer poručio: I ja sam htio izlazak sa Džulijom Roberts

Nema nikakve šanse da se to skoro vrijeme dogodi

Fjuri i Voren: Dobro se nasmijali. Agencije

N. D.

28.4.2022

Tajson Fjuri (Tyson Fury) prije nekoliko dana nokautirao je Dilijana Vajta (Dillian Whyte) boksera koji nikada nije tražio izgovore, ali čini se kako se i to promijenilo nakon poraza od ''Gypsy Kinga''. Vajt je prvo izjavio kako ga je Fjuri nakon aperkata odgurnuo i nakon toga je lupio glavom o tlo, a prema Vajtovim navodima radi se o ilegalnom potezu.

- Fjuri se borio prljavo, spuštao je glavu naprijed što je rezultiralo time da smo se sudarili glavama nakon čega sam zaradio otvorenu ranu. Sudija je meni počeo govoriti da ga pustim, a ja nisam mogao vjerovati što vidim. Dobio sam udarac glavom o glavu nakon čega me još dodatno udario u potiljak. Naravno da sam mu vratio i tada je iz njegovog ugla doletjela voda prema meni što je bilo ludo - dodatni su izgovori Vajta kojima kompromitira svoju reputaciju.

Poraženi izazivač sada traži revanš zbog navodnih nedozvoljenih poteza koji su bili presudni u toj borbi, ali od toga gotovo sigurno neće biti ništa. Naprotiv, Fjurijev menadžer Frenk Voren (Frank Warren) dobro se nasmijao na Vajtove želje i usput ga je ismijao, prenosi Fight Site.

Vajt brutalno nokautiran. Agencije

- Na temelju čega on želi revanš? Dok sam bio mlađi, pitao sam Džuliju Roberts (Julia) da izađe sa mnom, ali nikad se nije dogodilo. Jedina stvar koja njega muči, jeste činjenica da je završio nokautiran i to je kraj priče. Uopće se ne radi o debati, ne vrijedi se niti upuštati u to. Nula posto je šansi za revanš. Neče se dogoditi Dillijane, moraš se izboriti za novu borbu za titulu, a želim ti sreću s tim - rekao je Voren.

Inače, penzionisanje Fjurija jedna je od glavnih tema nakon nove pobjede. Mnogi se pitaju hoće li se Fjuri uistinu povući, a Voren vjerovatno zna puno više nego mnogi.

- Ne bih ga nagovarao na povratak, jer to je isključivo na njemu. Činjenica je da se gotovo svi borci vrate, rijetko koji se uistinu penzionišu. Morate biti svjesni da je Fjuri bio mjesecima u trening kampu i sada se želi odmoriti. Potreban mu je odmor, a onda će hladne glave odlučiti - objasnio je Frenk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.