SVJETSKA A NAŠA

Emina Sipović i dalje najbolja juniorka svijeta: Ispisala historiju bh. karatea

Samo 25 bodova dijeli je od svjetske prvakinje Ivane Perović na vječnoj listi

Emina Sipović. Avaz

Piše: G. Š.

15.11.2022

Emina Sipović iz Karate kluba Ippon Sarajevo, dugogodišnja reprezentativka BiH u svim uzrasnim selekcijama, nakon posljednjeg upisa bodova zadržala je prvo mjesto na Svjetskoj ranking listi (WKF).

- Emina je ispisala historiju bh. karatea, kao trenutno najbolja juniorka svijeta, ali i drugoplasirana juniorka svih vremena. Naime, samo 25 bodova dijeli je od svjetske prvakinje Ivane Perović iz Srbije. Ona je tokom čitave sezone bilježila sjajne rezultate osvojivši srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u Pragu, zlatnu medalju u Svjetskoj ligi za mlade u Poreču, bronzanu medalju u Svjetskoj ligi za mlade u Limasolu i na kraju kruna njenih ovogodišnjih uspjeha jeste bronzana medalja na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Konji, kategorija juniorke do 59 kilograma, podsjećaju iz Karate kluba Ippon Sarajevo.


Emina Sipović ostala na tronu. WKF

Emina Sipović na najbolji način već dugi niz godina predstavlja svoju domovinu BiH na međunarodnoj sceni, iako su uvjeti u kojima radi i dalje potpuno neadekvatni rezultatima koje postiže.


Eminu Sipović od svjetske prvakinje Ivane Perović dijeli samo 25 bodova. WKF

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.