BH. KIKBOKSER

Ahmed Krnjić za "Avaz": Singapur i ONE su nešto nestvarno

Svidjeli smo se organizatoru i publici

Krnjić: Krajni cilj je borba za pojas. ONE CHAMPIONSHIP

Piše: A. Vatreš

13.12.2022

Bh. kikbokser Ahmed Krnjić (25) prošlog mjeseca imao je debi u ONE Čempionšipu, jednoj od najvećih svjetskih borilačkih organizacija, čiji je član postao ovog ljeta.

Dobar utisak

Prva od šest dogovorenih borbi po ugovoru prošla je po planu. “Bosanski čelik” odnio je pobjedu protiv brazilskog borca Brune Čaveza (Chavez) jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde.

- Debi je prošao i više nego dobro. Pobjeda jednoglasnom odlukom sudija. Malo je falilo da bude prekid jer sam čitav meč vršio pritisak i protivnik je bio na rubu odustajanja. Zadavao sam mu mnogo udaraca u tijelo i već je bio vidno iscrpljen. Nije se dalo da dođe do prekida, ali je i ovo, u svakom slučaju, jedna velika pobjeda – rekao je Krnjić za “Dnevni avaz”.

Novu borbu trebao bi imati vrlo brzo.

Pobijedio Čaveza jednoglasnom odlukom sudija. ONE CHAMPIONSHIP

- Očekujemo naredni nastup već početkom sljedeće godine – januar, februar ili mart. Svidjeli smo se organizatoru i publici. Ostavili smo dobar utisak, što je najbitnije.

Nastup na velikoj pozornici u Singapuru na Krnjića je ostavio snažan dojam.

- Sam Singapur, sama organizacija je nešto nestvarno. Puno veći nivo od onog do sada. Što je engleska Premijer liga u fudbalu, to je ONE u kikboksu. Od same organizacije, kako je sve posloženo...

Dokazao kvalitet

Krnjićevi planovi u ONE-u su veliki. Želi nastaviti s pobjedama i dobiti priliku da radi borbu za pojas.

- Ja sam zadovoljan, čast mi je da pripadam ONE-u i što sam dokazao da imam kvalitet za taj nivo. Sad ćemo nastaviti da ostvarujemo pobjede i već možda krajem iduće godine ili početkom 2024. da dobijemo priliku da radimo za pojas, odnosno titulu prvaka ONE Čempionšipa. Naravno, ukoliko se sve posloži i ukoliko ostvarimo ovo zacrtano – kazao je Krnjić.

Soldićev meč

Debi u ONE-u nedavno je imao i Roberto Soldić, čiji je meč s Muradom Ramazanovom prekinut nakon što je hrvatski borac dobio udarac u genitalije.

- Nisam bio u Manili, ali gledao sam meč u prijenosu. Šteta što se to desilo. Jak udarac u genitalije i mislim da je bolje što je prekinut meč. Čuo sam se s njim, rekao mi je da dva sata nije mogao ustati od bolova. Ko nije doživio, ne zna – kazao je Krnjić i otkrio Soldićeve planove.

- Mislim da će brzo dobiti novu borbu, za neka dva-tri mjeseca. On će raditi šta god mu kažu. Da li revanš s istim protivnikom ili nekim drugim.

Krnjić i Soldić dio su istog tima UFD Gym iz Dizeldorfa na čelu s braćom Dijaković. Njihovom zaslugom dobio je i priliku da se bori u ONE-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.