VELIKO ISKUSTVO

Iron Puki nakon WBA konvencije u Orlandu: Morate biti ponosni kada ste u društvu takvih legendi

Bio sam tu jedini aktuelni WBA prvak od svih aktuelnih regionalnih prvaka te tako na najbolji mogući način sam predstavio sebe i BiH na elitnoj smotri, rekao je Puki

E. Ć.

18.12.2022

Sa press konferencije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, obratio se novinarima na konferenciji za medije nakon povratka s WBA konvencije iz Orlanda.

Američki grad je od 11. do 14. decembra bio domaćin WBA konvencije u čast 100 godina postojanja ove elitne bokserske organizacije.

Konvenciju su uveličala brojna imena koja su obilježila historiju bokserskog sporta, a čast da prisustvuje imao je i najbolji bh. bokser Iron Puki, koji je dobio poziv kao predstavnik Evrope i aktuelni prvak.

- U Orlandu na WBA konvenciji bio sam na poziv predsjednika Gilberta Mendoze. Odazvao sam se kao aktuelni prvak Evrope. Konvencija je trajala od 11. do 14. decembra i imao sam priliku da se družim s najvećim imenima ovog sporta. 

Bio sam tu jedini aktuelni WBA prvak od svih aktuelnih regionalnih prvaka te tako na najbolji mogući način sam predstavio sebe i BiH na elitnoj smotri - rekao je Puki medijima.


Puki: Upoznao Holifilda. PR

Bh. bokser je objasnio šta se događalo u Orlandu te je dodao da je tu bilo i borbi tokom prvog dana.

- WBA je najstarija bokserska organizacija i slavi 100 godina postojanja. Tu su bili pozvani najbolji borci. Prvog dana je bio organizovan i bokserski event u čast konvencije. Bilo je sedam ili osam borbi, od toga nekoliko i za titulu - dodaje Puki.

Bh. borcu se ostvarila velika želja, a to je da upozna i stekne prijateljstvo s nekolicinom legendi ovog sporta poput Evandera HolIfielda.

- Ono što je bitno naglasiti jeste koliko je istaknutih imena bilo tu. Čast mi je bilo upoznati predsjednika WBA Gilberto Mendoza. Ujutro sjedim s Dmitrijem Bivolom, koji je svjetski prvak i pobijedio je Canela Alvareza, sjednem da gledam Svjetsko prvenstvo s Holyfieldom i Bernardom Hopkinsom... S trenerom Ismail Salasom sam proveo nekoliko sati razgovarali smo, ali i pogledali nekoliko mojih mečeva. 

Nakon toga Salas mi je rekao da sam veliki potencijal i pozvao me u njegov kamp u Las Vegas. Posebna čast mi je bila upoznati Don Kinga, koji je svojevremeno bio promotor Muhammadu Aliju, Mikeu Tysonu... U društvu takvih ljudi morate biti sretni i ponosni da vas neko pozove na takav događaj - dodao je bh. bokser koji se zahvalio svojim sponzorima i prijateljima, ali i bh. dijaspori za podršku koja mu mnogo znači.

Podsjetimo, naš bokser je 8. oktobra ove godine osvojio WBA evropsku titulu u Berlinu protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka prekidom u drugoj rundi. Osim WBA titule, Iron Puki je u ovoj godini osvojio i IBO evropsku titulu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.