MENADŽER TVRDI

Sve manje šanse, ništa od meča Fjuri - Usik

Koliko god mi spustili zahtjeve, Tajsonov kamp je tražio više

Fjuri i Usik: Dogovor sve dalje. Instagram

N. D.

22.3.2023

Ipak neće biti ništa od bokserskog meča stoljeća između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Oleksandra Usika 29. aprila na Vembliju, kako tvrdi menadžer ukrajinskog teškaša.

Iz oba kampa dolazili su signali kako će se u engleskoj prijestolnici krajem aprila odigrati poseban bokserski klasik između dvojice teškaških prvaka Fjurijaa, koji drži WBC-ovu titulu, i Usika, koji oko pasa ima pojase WBA-a, IBF-a i WBO-a.

Fjurijev menadžerski tim predložio je podjelu novca u omjeru 70:30, što su prihvatili iz Usikovog kampa, ali natezali su se oko klauzule za revanš. 

Ipak, Usikov agent Egis Klimas sad tvrdi kako su pregovori propali jer su njegovog borca "stjerali u kut“ nakon što je ionako pristao na previše kompromisa.

- Koliko god mi spustili zahtjeve, Tajsonov kamp je tražio više. Ako će se ova borba dogoditi, jedino je 29. april u igri, u suprotnom ćemo je otkazati i nastaviti drugim smjerom, poručio je.

Po svemu sudeći, Usik se sada okreće ka junu ili julu, kad ga očekuje obavezna odbrana protiv mogućeg WBA izazivača Danijela Dubioa (Daniel Dubois).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.