PROFI BOKS

Fjuri i Usik: Je li meč dogovoren ili Britanac izbjegava okršaj

Stalno se pojavljuju novi zahtjevi, ali Ukrajinac sve prihvata

Fjuri i Usik: Hoće li u ring u aprilu. Twitter

N. D.

14.3.2023

Iz dana u dan situacija dolazi do raznih promjena u pregovorima između Oleksandra Usika i Tajsona Fjurija (Tyson Fury). Već je svima jasno da je Usik onaj koji pristaje na sve i silno želi taj meč, dok Fjuri nevjerovatno komplicira. 

Raspodjela zarade

Ranije je objavljeno kako je Usik pristao i na raspodjelu zarade 70:30 u korist Fjurija, a sada Britanac odbija klauzulu o obaveznom revanšu.

Sada je Usikov menadžer Aleksander Krasjuk izrazio je sumnju u održavanje meča.

- Recimo da Usik prihvati da nema revanša, Fjuri će tražiti novu stvar za izbjeći meč. Pokušao je blefirati, a Usik je prepoznao njegov blef. Kad smo započeli s pregovorima, Fjurijev tim prvi je tražio revanš klauzulu, a mi smo se složili s tim. Šta god prihvatimo od Fjurijevih zahtjeva, ne garantira nam da će doći do borbe - rekao je Krasjuk za "talkSPORT".

Sve ide svojim tokom

Za "talkSPORT" oglasio se i Frenk Voren (Frank Warren), jedan od Fjurijevih kopromotora. On smatra da sve ide svojim tokom i da neće biti problema oko održavanja borbe 29. aprila.

- Dogodit će se. Ugovori su sređeni, sve strane su složne. Moramo nastaviti s pregovorima i siguran sam da će se meč dogoditi. Svi žele gledati ovaj meč, ali svi bi se trebali nakloniti Fjuriju jer on je jedini teškaš još od dana Alija, Formana i Frejzera, koji se borio s najboljim bokserima svoje generacije. Boksao je protiv Klička koji je bio najbolji bokser svoje generacije. Otišao je na njegov teren i porazio ga je. Otišao je i u SAD, ne jednom, nego triput, a tamo je porazio Vajldera. Sada će se boriti protiv tipa koji ima dvije pobjede nad Džošuom i drži tri pojasa. Morate skinuti kapu Tajsonu - rekao je Voren, a zatim ga uporedio s Lenoksom Luisom (Lennox Lewis).

Kako je rekao, ne želi iskazati nepoštovanje prem Luisu, ali on se po njemu nije borio protiv najvećih, a s Majkom Tajsonom (Mike Tyson) je bio u ringu tek kada je Tajson bio daleko od najboljih dana. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.