MMA

Ključanka Zejna Krantić prvakinja svijeta: Zastava BiH se viorila u Madridu

U meču održanom u glavnom gradu Španije Zejna Krantić je osvojila titulu prvaknije u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma

Zejna Krantić: Svjetska prvakinja u kategoriji do 52 kilograma. Bhinfodesk

N. H.

27.3.2023

U meču održanom u glavnom gradu Španije Zejna Krantić je osvojila titulu prvaknije u verziji WKN HDH u MMA kategoriji do 52 kilograma.

Ključanka je svoju protivnicu, prvakinju Italije Robertu Zoko (Zocco), u borbi koja je održana 18. marta, savladala tehničkim nokautom poslije samo 90 sekundi te je nakon evropske dodala i titulu svjetskog prvaka.

Zejna Krantić sa titulom svjetskog prvaka. Bhinfodesk

Kada su se strasti smirile, Zejna Krantić je za medijsku agenciju Bhinfodesk iz Birmingema kazala da se za ovu borbu spremala tri mjeseca.

- Svaki dan sam imala dva treninga koji su i psihički i fizički bili izuzetno zahtjevni. Koristim priliku da se zahvalim mojim članovima kluba Megurocastilla iz Madrida i trenerima Činto Mordiljo i Karla Benitez, ova titula pripada i njima. Inače, titulu sam proslavila sa preko 1.000 vjernih navijača u madridskoj sportskoj dvorani "Pabellón deportivo Fontanar" - kazala je Krantić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.