ŠVEDSKI BOKSER

Borio se s Fjurijem, a sada tvrdi: On bira borbe koje nisu riskantne

S njim je definitivno teško raditi. On je konstantno kontradiktoran samom sebi, kako preko Instagrama, tako i u intervjuima, rekao je Valin

Valin: Sjajnim krošeom dobro uzdrmao Fjurija. AP

E. Ć.

4.7.2023

Tajson Fjuri (Tyson Fury) se tokom karijere borio sa nekoliko odličnih boksera, a jedan od najtežih protivnika bio mu je Oto Valin (Otto Wallin), opasni švedski teškaš.

Fjuri i Valin su se borili u devetom mjesecu 2019. godine, a borbu je obilježio lijevi kroše Valina kojim je u trećoj rundi napravio Fjuriju veliku posjekotinu iznad desnog oka.

Sudije željele prekinuti meč

Sudije su željele i prekinuti taj meč, jer se Fjuriju stanje pogoršalo u petoj rundi, ali se na kraju borba nastavila i "Kralj cigana" je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudija.

Valin nakon ove borbe nije imao velikih borbi. Nada se revanšu sa Fjurijem, ali ističe kako je Britanac osoba s kojom je teško pregovarati.

Niko mu ne vjeruje

- S njim je definitivno teško raditi. On je konstantno kontradiktoran samom sebi, kako preko Instagrama, tako i u intervjuima. Meni se čini kao da je Fjuri problem u pregovorima.

On konstantno govori kako pokušava ugovoriti meč, ali niko se ne želi boriti protiv njega. Mislim da mu niko ne vjeruje kad to govori. Ako ću biti iskren, on mi djeluje kao neko s kime je jako teško sarađivati.

Ja uistinu želim taj revanš, ali on može birati protivnike. Vjerojatno će odabrati mečeve u kojima može zaraditi što više novca, a da pritom riskira što manje. To bi mogli biti mečevi protiv Džona Džonsa ili Fransisa Nganua - poručio je Valin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.