SVE DOGOVORENO

Najavljen meč Usika: Evo gdje i kada će se održati dugo očekivani okršaj za titule

Ukrajincu će ovo biti drugi put da brani titule koje je prije dvije godine oduzeo Entoniju Džošui

Usik: Brani titule u Poljskoj. AP

N. H.

6.7.2023

Boks teškaša u posljednjim mjesecima nije bio previše zanimljiv. Najveći razlog za to je što je izostao glavni uslov da boks bude u centru pažnje – borbe. Bokseri se prozivaju i prijete, ali mečeva jednostavno nema.

Oleksandr Usik (Usyk) će ove godine „otvoriti sezonu“ te ćemo gledati prvi meč za titule u 2023. godini. Činjenica da se bori protiv Daniela Duboe (Dubois) nije nova, ali novost je da je meč služben.

Usik će u ring ući protiv obaveznog WBA izazivača Daniela Duboe. Datum je 26. avgust, a meč će se održati na stadionu Vroclav u Poljskoj. Usik i Dubo će logično predvoditi događaj, prvi pod brendom imena TNT Sports.

Ukrajincu će ovo biti drugi put da brani titule koje je prije dvije godine oduzeo Entoniju Džošui (Anthony Joshua), a zatim prošle godine u Saudijskoj Arabiji i odbranio. 

Ovo će biti tačno godinu od posljednjeg nastupa, a ove godine nakon toga vjerovatno neće više nastupati. 

Kad je riječ o WBC tituli, ona je u vlasništvu Tajsona Fjurija (Tyson Fury) koji još nema protivnika. Spominjani su razni bokseri, ali ništa nije bilo ni blizu službenog dogovora.

Početkom godine je govoreno o ujedinjenju titula, ali to gotovo sigurno nećemo gledati još jedan period. U međuvremenu, Usik nastavlja s obaveznim izazivačima, dok Fjuri ne pokazuje želju za novim nastupom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.