PROFI BOKS

Poznat sljedeći protivnik Usika: Britanac spreman uprkos teškoj povredi

Usik bi trebao u junu ili julu braniti svoje titule prvaka, a ostaje da vidimo da li će Daniel Duboa biti njegov protivnik ili neko drugi

Usik: Ima novog izazivača. Screenshot/Twitter

N. H.

29.3.2023

Nakon što su propali pregovori za borbu između Oleksandra Usika (Usyk) i Tajsona Fjurija (Tyson Fury), obojici boksera preostaje da se okrenu narednim opcijama.

Dok je kod Fjurija nepoznato kada i s kim će se boriti, kod Usika je situacija mnogo jasnija.

Daniel Duboa (Dubois) je sljedeći obavezni izazivač, a tu priliku je zaslužio kao osvajač WBA (Regular) pojasa. Britanski teškaš je dobio prednost nad IBF-ovim prvim izazivačem, Filipom Hrgovićem, kao i WBO-ovim privremenim prvakom Džoom Džojsom (Joe Joyce).

Ipak, kod Duboe je bilo upitno koji je spreman da se bori u skorije vrijeme. On je početkom decembra prošle godine porazio Kevina Lerenu na istom događaju kada je Fjuri porazio Dereka Čisoru (Chisora). Duboa je do pobjede došao prekidom nakon treće runde, ali je i iz meča izašao s težom ozljedom koljena.

Oleksandr Usik se planira boriti u junu ili julu ove godine i nametalo se pitanje može li se Duboa spremiti do tada. Ukoliko bi Duboa otkazao meč, Hrgović bi, vjerovatno, bio sljedeći na redu, ali čini se da ovog puta neće biti te sreće, pošto je, prema informacijama iz svijeta boksa, Duboa spreman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.