KINEZ KRITIKUJE ŠAMPIONA

Žang prozvao Fjurija: Ti si sramota za boks, u ring ulaziš sa početnikom

On smatra da Fjuri ovakvim mečevima iskazuje nepoštovanje prema boksu

Žang: Poštuje Enganua. Twitter

N. H.

31.7.2023

Bez obzira na sve kritike, meč Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Francisa Enganua (Ngannou) će se održati u oktobru ove godine, a dojam koji se stiče od komentara brojnih analitičara, komentatora, novinara, pa i samih boraca je da i nema baš podršku borilačke javnosti.

Razlog koji najčešće spominju je gubljenje vremena i uskraćivanje velikih mečeva koje današnji boks može ponuditi.

Jedan od Fjurijevih kritičara je i kineski teškaš Žilei Žang (Zhilei Zhang). Žang dijeli navedeno mišljenje i smatra da Fjuri ovakvim mečevima iskazuje nepoštovanje prema boksu, a Enganua je nazvao početnikom.

- Moj tim je bio u razgovor s timom Tajsona Fjurija, a bili smo blizu dogovora te borbe prije nego što je Džojs (Joyce) aktivirao revanš klauzulu. Vjerujem da će se borba s Fjurijem dogoditi, na ovaj ili onaj način – rekao je Žang za Standard Sport, pa nastavio.

- Kada samo pogledate Tajsona Fjurija – izbjegao je Džošuu (Anthony Joshua), izbjegao je Usika. Izabrao je da se bori s nekim ko nikada nije bio u ringu. Enganu je početnik koji tek ulazi u profesionalni boks. Da, on je UFC šampion i zbog toga ga poštujem, ali kada uđe u ring bit će druga priča. Mislim da je Fjuri sramota za današnji boks, srami se – dodao je.

Upravo je Žang primjer pravog boksera koji prihvata rizike i teške mečeve te ne kalkuliše previše, pa je onda i razumljivo zašto mu toliko smeta odluka Fjurija da u ring uđe sa početnikom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.