NOĆ ZA PAMĆENJE

Fjuri i Enganu spremni za historiju: Najteža borba u njihovim karijerama

Na spektaklu u Saudijskoj Arabiji Tajson Fjuri i Francis Enganu se suočavaju po bokserskim pravilima

Fjuri i Enganu. Twitter

N. Č.

28.10.2023

Bokserski prvak Tajson Fjuri  (Tyson Fury) (35) i bivši prvak UFC-a Francis Enganu (Ngannou) (37) pripremaju se za epsku borbu po bokserskim pravilima, koja će se održati večeras u Saudijskoj Arabiji. Jučer je održano službeno vaganje i sučeljavanje, obilježeno iznimnom ozbiljnošću oba borca, a svi znakovi upućuju na nezaboravan okršaj.

Enganu je uoči ovog spektakla postao najteži u svojoj karijeri, sa čak 123 kilograma, dok Fjuri ulazi u ovaj deset rundi dug meč s dodatna tri kilograma.

Večerašnji događaj u saudijskom Rijadu započet će u 19.00 sati, dok se očekuje da će Fjuri i Enganu u ring ući oko 23.30 sati, pri čemu će svijet s nestrpljenjem očekivati ishod ovog izuzetnog sukoba.

Očekuje se da će Fjuri nakon ovog meča ostvariti značajan finansijski uspjeh, s iznosom od najmanje 50 milijuna eura, dok će Enganu ostvariti oko 10 milijuna eura za svoj trud.

Nakon ove borbe, Tajson Fjuri će brzo stupiti u novi meč već u decembru, ili januaru, gdje će se suočiti s Oleksandrom Usikom (Usyk) u pokušaju ujedinjenja teškaških titula. S druge strane, Francis Enganu još uvijek čeka na objavu svog sljedećeg protivnika u MMA organizaciji PFL.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.