KOŠARKA

Džimi Batler odlazi iz Minesote

Tri tima s kojima želi nastaviti saradnju su Bruklin Netsi, Klipersi i Njujork Niksi

ESPN

Avaz.ba

21.9.2018

Šuter Minesote Timbervolvsa Džimi Batler (Jimmy Butler), prema napisima američkih medija, zatražio je trejd pred start 2018-19 NBA sezone.

U srijedu The Athletic je prenio vijest da je Batler podnio zahtjev Minesoti navodeći tri tima s kojima bi volio da nastavi saradnju.

Kako javlja novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski (Adrian Wojnarowski), tri tima na koje tipuje Batler su Bruklin Netsi, Klipersi i Njujork Niksi.

Prema istom izvoru, Minesota želi da zadrži Batlera kako bi održala nade za ulazak u doigravanja ove sezone.

Što se tiče Njujork Niksa, njihov predsjednik Stiv Mils (Steve Mills) je u ponedjeljak izjavio da ne želi mijenjati igrače za nekoga ko bi nakon jedne sezone postao slobodan igrač.

Iznenađenje bi moglo biti to što je Batler sa svog spiska izostavio Lejkerse, jer je tamo već suvereno zavladao Lebron Džejms (James), navodi ESPN.

Minesota je dovela 29-godišnjeg beka u junu prošle godine u velikoj razmjeni sa Čikago Bulsima. U prosjeku je bilježio 22,2 poena, 5,3 skoka, 4,9 asistencija te 2 ukradene lopte sa procentom šuta 47,4. Ovome treba dodati da je Batler nastupio u 59 utakmica prošle sezone.

Iako je na terenu bio uspješan te zauzeo 18. poziciju u rangu najefikasnijih igrača lige, pojavljivale su se špekulacije o njegovom nezadovoljstvu u samoj ekipi.

U julu je Chicago Sun-Times objavio da je Batler frustriran sa nonšalantnim ponašanjem mlađih saigrača, pogotovo Karla Entonija Taunsa (Anthony Towns) te da ne namjerava produžiti ugovor sa timom iz Minesote.

Neki mediji su ga povezivali sa Boston Seltiksima i njihovim plejmekerom Kajrijem Irvingom (Kyrie) u sljedećem prelaznom roku, zato što bi obojici igrača ugovor istekao sljedeće godine, te bi tako mogli stvoriti jedan respektabilan dvojac u Istočnoj konferenciji.

Tom Tibodo (Thibodeau) se ne slaže sa ovakvom odlukom , te bi zadržao Batlera, ali igrač želi da osigura svoju sudbinu do početka nove sezone, koja za ekipu iz Minesote počinje 17. oktobra kada dočekuju San Antonio Sparse, prenosi Bleacher report.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.