NBA LIGA

Jusuf Nurkić: Mogu biti All-star

Sazrio sam kao igrač, kaže naš centar

Nurkić: Dobra ideja ostati u Portlandu

Avaz Sport

27.9.2018

Jusuf Nurkić priprema se za svoju petu NBA sezonu. Za prošlu je rekao da mu je bila najbolja u karijeri (treći strijelac te prvi skakač i bloker ekipe), a uoči početka nove kaže da želi biti još bolji. 

- Mogu biti All-star i to želim dokazati - rekao je 24-godišnji centar iz Živinica prvog dana priprema Portland trejl blejzersa nakon što je sredinom mjeseca nastupio u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naš košarkaš u julu je s Blejzersima potpisao novi ugovor na četiri sezone, vrijedan 48 miliona dolara, što ga je učinilo najbolje plaćenim bh. sportistom.

- S obzirom na to koliko sam želio biti ovdje, kakvo je bilo tržište i koliko sam trebao timu, mislim da je bila dobra ideja ostati u Portlandu - dodao je Nurkić, naglasivši da u plej-ofu želi postići više s ekipom koja je u protekle dvije sezone ispadala već u prvoj rundi.

- Imamo dva nova šutera u ekipi, nadam se da će to dobro djelovati i na moju igru, da će mi otvoriti više prostora. Svi imamo velika očekivanja, i mi i navijači, ali tu sam da pomognem timu na najbolji način. Tu smo da ispunimo zahtjeve trenera i da se svi žrtvujemo za ekipu - rekao je Nurkić.

Dodao je da je prošle sezone sazrio kao igrač, ali i da želi biti mentalno još jači i donositi prave odluke na terenu. U prošloj sezoni, Jusuf je imao prosjek od 14,3 poena, devet skokova i 1,4 blokade za 26,4 minute u 79 mečeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.