NBA LIGA

Golden Stejt savladao Detroit, poraz Niksa

Bh. košarkaš Luka Garza nije upisao minute u porazu svog Detroita

NBA: Odigrane još dvije utakmice. Twitter

I. Ć.

19.1.2022

Golden Stejt Voriorsi su savladali Detroit Pistonse na svom parketu u noći s utorka na srijedu rezultatom 102:86. Pored njih, snage su odmjerili Minesota i Njujork Niksi, a rezultat je na kraju glasio 112:110. 

Voriorsi nisu imali problema protiv ekipe koja se smatra među najlošijim timovima u ligi i koja ima samo tri pobjede na gostovanju. 

Na susretu je bio najefikasniji Klej Tompson (Klay Thompson) sa 21 poenom, Endrju Vigins (Andrew Wiggins) je imao 19, a Stef Kari (Stephen Curry) 18. U narednom periodu Golden Stejti će imati niz od šest mečeva kod kuće. Za protivnike će imati između ostalog Jutu, Dalas i Bruklin. 

Bh. košarkaš Luka Garza nije upisao minute u porazu svog Detroita. 

Minesota je nastavila da igra u dobrom ritmu, a junak susreta bio je Karl Entoni Tauns (Karl-Anthony Towns) koji je pola minute prije kraja meča ubacio koš uz faul za konačan rezultat susreta (112:110).

Duel je završio sa 20 poena, a Entoni Edvards (Anthony Edwards) je imao jedan poen više. Kod Njujorka je Evan Furnije (Fournier) ubacio 27 poena. Inače odličan je bio i Kemba Voker (Walker) čije su trojke čuvale prednost Niksa, međutim, na kraju je Minesota ipak preokrenula.

U toj posljednjoj dionici su Niksi imali bolju šansu jer su uglavnom vodili, ali Taunsov pogodak na kraju duela je bio ključan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.