KVALIFIKACIJE ZA SP

Oslabljeni "Zmajevi" otputovali u Viljnus

Naša reprezentacija u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78)

"Zmajevi" i stručni štab pred polijetanje za Viljnus na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. KSBiH

Piše: G. Š.

27.2.2022

Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će večeras (18.30 sati) protiv Litvanije odigrati četvrtu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila je prihvatiti molbu Košarkaškog saveza BiH da se meč odgodi. S druge strane, FIBA je odgodila susrete Bjelorusija – Velika Britanija, Ukrajina – Španija i Nizozemska – Rusija.

Naša reprezentacija u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i skraćenog igračkog kadra. 

Iz KSBiH nisu željeli objaviti spisak igrača za večerašnju utakmicu jer postoji mogućnost da će se našoj ekspediciji u Viljnusu priključiti još neki igrač, koji su nakon prvobitne odluke čelnika bh. košarke da se ne ide u Litvaniju otputovali u svoje trenutne destinacije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.