OSVRT BIVŠEG SELEKTORA

Mensur Bajramović za "Avaz": Nema vremena za kukanje, trebamo zauzeti istu stranu i pobijediti Bugare

Ja mislim da je ova prva utakmica nakon promjene selektora bila i jedna nova situacija za igrače. Svi se privikavaju jedni na druge, a nema puno vremena, smatra Bajramović

Bajramović smatra da treba poraditi na odbrani. FACEBOOK

Piše: M. K.

2.7.2022

Košarkaška selekcija BiH gostovala je sinoć u Pardubicama i doživjela poraz od Češke rezultatom 93:81, u okviru 5. kola grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Od prve minute vidjelo se da će naš tim imati problema protiv izuzetno jakog sastava Čeha koji su iskoristili igranje većine svojih najboljih košarkaša, dok je na drugoj strani u bh timu glavni problem bio šut iz igre i nedostatak agresivnosti u odbrani ekipe Adisa Bećiragića, kojem je ovo bio debi u ulozi selektora "Zmajeva".

Nekadašnji selektor BiH Mensur Bajramović za portal "Avaza" komentarisao je sinoćnji nastup BiH, te se osvrnuo na stanje u našoj selekciji nakon odlaska Vedrana Bosnića.

- Ja mislim da je ova prva utakmica nakon promjene selektora bila i jedna nova situacija za igrače. Svi se privikavaju jedni na druge, a nema puno vremena. Ono najviše što se može uraditi u tako malo vremena jeste da svi stanemo na istu stranu i da se ekipa ujedini. Jer cilj je zajednički. Treba podići nivo kontakta u odbrani i poraditi na zatvaranju koša. To je naglašavao i selektor Bećiragić. Mislim da se na tom polju moglo bolje. Ne treba biti mnogo razočaran jer su jak tim Česi i igrali su dosta nadahnuto, smatra Bajramović.

Bugari se, kaže naš sagovornik, moraju dobiti i opet naglašava kako sve kreće od odbrane.

- Sad treba brzo izvući pouke, jer nas već u ponedjeljak čekaju Bugari i to je već jedan drugi tip meča. Odbranom trebamo podići samopouzdanje u napadu i onda će sve to izgledati puno bolje i neće biti tako česti ti promašaji zicera kao protiv Čeha, dodao je Bajramović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.