SELEKTOR ZMAJICA

Lojo: Džons je doputovala 15 sati prije utakmice, ali ne tražim opravdanja

Jednostavno kada dopustite ekipi da vam šutira 82 posto iz igre u prvom poluvremenu ne možete očekivati pobjedu, kazao je

Goran Lojo: Bilo je dosta nervoze. SCREENSHOT

S. S.

22.9.2022

Selektor ženske reprezentacije BiH u košarci Goran Lojo je nakon poraz na otvaranju Svjetskog prvenstva u košarci u meču protiv Portorika kazao je da je presudilo loše otvaranje prve i treće četvrtine.

- Već su imali +17 na poluvremenu, nismo zatvarali njihov šut, bilo je puno otvorenih šuteva. Bilo smo neprepoznatljivi i mi i naša igra. Radit ćemo sve da za naredne utakmice popravimo stvari neke koje nisu funkcionisale. Jednostavno kada dopustite ekipi da vam šutira 82 posto iz igre u prvom poluvremenu ne možete očekivati pobjedu - kazao je Lojo.

Smatra da je bilo dosta nervoze.

- Bilo je dosta nervoze, svim djevojkama je ovo prvi nastup na Svjetskom prvenstvu, Džons je doputovala 15 sati prije utakmice nakon iscrpne WNBA sezone. Ni ona danas nije bila na svom nivou, jako je umorna, ali ne tražim nikakva opravdanja, tražimo greške koje ćemo analizirati, popraviti i mentalno vratiti za naredne utakmice - dodao je Lojo nakon meča za Sport Klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.