EUROLIGA

Partizan prokockao pobjedu protiv Baskonije, susret s tribina pratio legendarni bh. košarkaš

Teletović je ostavio dubok trag igranja u Španiji, a zanimljivo da je malo nedostajalo da na početku karijere zaigra za Partizan

Sa duela Baskonije i Partizana. Eurohoops

E. Ć.

15.10.2022

Košarkaši Partizana u 2. kolu Eurolige poslije produžetka poraženi su od Basckonije u Vitoriji sa 103:96. 

"Crno-bijeli" su vodili, činilo se da će doći i do trijumfa, a onda je Džejms Naneli (James Nunnally) sedam sekundi prije kraja promašio slobodno bacanje, a Beograđani su kažnjeni trojkom za 89:89.

U dodatnom vremenu su se bolje snašli domaći i na kraju upisali pobjedu. Partizanu je ovo drugi poraz, dok je Baskonija ostvarila drugu pobjedu. 

Zanimljivo da je u dvorani bio i bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović. Teletović je ostavio dubok trag u Španiji, gdje je igrao za Tau Keramiku, koja će se kasnije preimenovati u Kahu Laboral, što je današnja Baskonija. 

Zanimljivo da je Teletović u prošlosti mogao završiti i u Partizanu, no put ga je iz Slobode odveo u Belgiju, u Telindus Ostende, a onda je stigao u Španiju. Poslije Španije je otišao u NBA ligu.


Inače, najefikasniji u pobjedi Baskonije Markus Hauard (Howard) sa 33 poena. U pobjedničkom timu istakao se i Mat Kosteljo (Matt Costello) sa 19 poena. 

Kod Partizana bolji od ostalih bio je Kevin Panter (Punter) sa 26 poena, a pratio ga je Zek Ledej (Zack LeDay) sa tri poena manje. Matijas Lesor (Mathias Lessort) je dodao 19. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.