NBA LIGA

Jokićeva impresivna statistika: Centar Denvera pomjera granice

Na Twitteru StatMuse, specijalizovanom za statističke zanimljivosti, objavljen je spisak najboljih deset asistenata po utakmici od početka sezone

Nikola Jokić. AP

H. J. I.

21.12.2022

Nikola Jokić iz utakmice u utakmicu dominira, centar Denver Nagetsa koristi svaku moguću priliku da do ludila dovede što navijače, što košarkaše bilo svoje, bilo protivničke ekipe nevjerovatnim potezima, a o tome koliko nevjerovatne partije pruža dovoljno govori i jedan statistički podatak.

Na Twitteru StatMuse, specijalizovanom za statističke zanimljivosti, objavljen je spisak najboljih deset asistenata po utakmici od početka sezone.

Prva dva i posljednjih sedam mjesta zauzimaju plejmejkeri, dok spisak "kvari" jedno "C", slovo kojim inače u košarci označavaju centra.


Taj centar je upravo Nikola Jokić.

Prvo mjesto zauzima Tajriz Halilbarton iz Indijane sa 10.7 asistencija po meču, Tre Jang ima 10, dok Jokić sa devet asistencija prosječno se nalazi na trećoj poziciji.

U top 10 su još Luka Dončić sa 8.6, Darijus Garland (Klivlend) sa osam, Dža Morant iz Memfisa ima 7.7, Džru Holijdej iz Milvokija 7.6, kao i Rasel Vestbruk iz LA Lejkersa, a u top 10 su još Markus Smart sa 7.3, Stef Kari sa 6.8.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.