KOŠARKA

Muhamed Pašalić, kapiten KK Bosna, za "Avaz": Borit ćemo se za top četiri

Tek sada nadolazimo i shvatamo šta ko može i koliko može

Pašalić: Poklopile su nam se neke stvari. KK BOSNA

Piše: A. Vatreš

5.1.2023

Pred košarkašima sarajevske Bosne je prvi izazov u 2023. godini.

“Studenti” će danas od 17 sati u okviru 10. kola Prvenstva BiH ugostiti Leotar, koji je poziciju ispred njih na tabeli.

Nova dimenzija

Kapiten Bosne Muhamed Pašalić (35) nada se kako će ovaj duel privući što više gledalaca u Skenderiji.

- Sigurno da se radi o dobroj ekipi koja već duži niz godina ima okosnicu tima. Igraju dugo zajedno i svakako da im je to prednost. To je jedan od derbija kola. Zanimljiva utakmica, nadam se da će doći što više ljudi da gleda – rekao je Pašalić za “Dnevni avaz”.

Pašalić se prošlog ljeta vratio u Bosnu, čiji je dres prethodno nosio u dva perioda (2007. - 2011., 2020. – 2021.). Za razliku od tog posljednjeg perioda kada je bio dio kluba, stvari su znatno drugačije.

- Kad sam bio tu prije dvije godine, bila je korona, prazne dvorane, muka za igrati. Bez ikakve motivacije, bez ičega. I tad smo mi imali dobru ekipu, bilo je tu nekih 10-11 pobjeda, ali mislim da je tad liga bila puno jača nego ove godine. Poklopile su se sad neke stvari, Ismet (Sejfić o.pa.) je došao, donio nam neku novu dimenziju svojom dominacijom pod košem. Ostali momci se polako uklapaju, s obzirom da smo krenuli skroz kasno. Tek sad nadolazimo i shvatamo šta ko može, koliko može i sigurno da nam se igra iz dana u dan popravlja i da će biti sve bolje. Samo da ostanemo svi zdravi i da nas povrede zaobiđu, to je najbitnije – kazao je Pašalić.

Veći dometi

Bosnini dometi su se promijenili preko noći. Od borbe za opstanak klub je došao u situaciju da se bori za vrh tabele.

- Kad krenete sedam dana prije početka sezone da skupljate ekipu, svakako da vam je prvo u glavi da opstanete. Ako ostanemo u ovom sastavu, to ne bi trebalo biti upitno uopće. Ja mislim da ćemo se boriti za top četiri – istakao je Pašalić.

Najbolje ekipe

Prve dvije pozicije u Prvenstvu BiH drže Široki Brijeg i Borac, koji za sada izgledaju najbolje.

- Široki i Borac su za sada sigurno najviše pokazali. To su dvije ekipe s najdužim rosterom, ozbiljnim pristupom, dobrim trenerima i sigurno da će tu biti među tri. Plasman od četvrtog do osmog mjesta je teško predvidjeti – zaključio je Pašalić.

9.9

poena po utakmici Pašalićev je ovosezonski prosjek u Bosni, gdje bilježi i 7.8 asistencija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.