KAPITEN "STUDENATA"

Muhamed Pašalić za "Avaz": Puno mi je srce što se Bosna opet diže

Sada smo dosta bolja ekipa nego na početku sezone

Pašalić: Pokazali smo da možemo igrati sa svima. Sport1.ba

4.2.2023

Nakon što su uz veliku podršku domaće publike savladali Borac (83:79) i produžili pobjedničku seriju, košarkašima Bosne predstoji još jedan izuzetno zahtjevan meč, ovaj put na gostovanju kod Budućnosti (subota, 20 sati).

Sarajevski “Studenti” nanizali su pet pobjeda, te su trenutno na četvrtom mjestu ligaške tabele s istim omjerom (9-4) kao i trećeplasirana Budućnost.

Vjetar u leđa

Kapiten Bosne Muhamed Pašalić (35) nada se nastavku serije u Bijeljini.

- Ova pobjeda protiv Borca nam je sigurno dala neki vjetar u leđa i pokazala da možemo igrati sa svima. Imamo sad baš teške utakmice u kratkom periodu. Budućnost, Sparsi, Široki Brijeg u gostima... Bit će teško, i fizički i psihički, ali imamo dobar roster, dosta igrača – rekao je Pašalić za “Dnevni avaz” i nastavio:

Bosna došla do pete uzastopne pobjede. Facebook

- Sigurno da nas čeka teška utakmica u Bijeljini. Igramo protiv ekipe koja je na trećem mjestu, što dovoljno govori. Ali idemo tamo da odigramo što bolje i da izvučemo što bolji rezultat.

Bosna je u prvom ovosezonskom duelu protiv Budućnosti poražena rezultatom 77:81. No, tada je bila potpuno drugačija situacija.

- Tad nije bilo ni Sejfića, ni Buze. Ja sam se tek vratio poslije povrede. Mislim da smo sad dosta bolja ekipa. Imamo širi roster, dužu klupu i možemo odigrati bolju utakmicu nego što je to bilo na početku sezone – smatra Pašalić.

Povratak publike

Ono što sve raduje, pa i Pašalića, je povratak publike u Skenderiju.

- Meni je srce puno kad vidim da se to ponovo diže, jer sam ja iz juniora bio prebačen u prvi tim onda kad se Bosna krenula dizati te neke 2003., 2004. godine. Još imam uspomene, to je jedan od najboljih perioda u mom životu. Nadam se da će i ovi momci imati priliku da dožive igrati pred punom Skenderijom. Drago mi je što se publika vratila i što je prepoznala da radimo nešto dobro – istakao je Pašalić.

8,8

poena Pašalićev je prosjek ove sezone, u kojoj bilježi i 7,3 asistencije, te 3,2 skoka po utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.