VEOMA ZADOVOLJAN

Rusmir Musa, nakon još jedne odlične partije sina, za "Avaz": Džanan je sposoban i za bolje utakmice!

Mi se iskreno nadamo tituli, mislimo da Real ima taj kvalitet, posloženi su na način da spadaju u sam vrh evropske košarke i mislim da će to već ove godine pokazati, poručio je Musa

Rusmir Musa: Zadovoljan partijama sina. Avaz / Facebook

Piše: S. Spahić

11.1.2023

Reprezentativac BiH Džanan Musa sinoć u dresu Reala iz Madrida pružio je još jednu fenomenalnu partiju u Euroligi. U ispunjenoj dvorani Aleksandar Nikolić pala je Crvena zvezda rezultatom 59:79, a najefikasniji je bio Džanan Musa. 

Uprkos čestim zvižducima beogradske publike naš reprezentativac je išao do brojke od 19 poena. Imao je šut od 4/8 za dva poena, 2/6 za tri i 5/6 sa linije slobodnih bacanja, a tome je dodao i šest skokova.

Među najboljim u Euroligi

On je trenutno deveti strijelac najjačeg evropskog klupskog takmičenja s 15,4 poena u prosjeku. Musa ima fenomenalan procenat šuta za 2, čak 58.2 posto, a također ima i dobar procenat šuta za tri (40 posto). 

Tim povodom smo kontaktirali Rusmira Musu, oca Džanana.

- Ovakve partije su posljedice njegovog kontinuiranog napretka kroz duži vremenski period. Možda ću biti neskroman ako kažem da to za nas, koji ga vrlo pomno pratimo, nije iznenađenje. Mislim da je Džanan apsolutno sposoban i za puno bolje partije, koje će u budućnosti sigurno doći - kazao je Rusmir Musa za portal "Avaza". 

Nije bio u Beogradu

Musin Real se bori za sami vrh i titule, kako u prvenstvu Španije, tako i u Euroligi. U prvenstvu Španije Real je na diobi prvog mjesta sa Barcelonom i Baskonijom sa omjerom 12:3, a i u najjačem evropskom takmičenju su diobi prvog mjesta, ali s Monakom. Te dvije ekipe imaju omjer 12:6.

- Mi se iskreno nadamo tituli, mislimo da Real ima taj kvalitet, posloženi su na način da spadaju u sam vrh evropske košarke i mislim da će to već ove godine pokazati. Tim djeluje odlično i mislim da će sve biti u redu - rekao je Rusmir Musa za portal "Avaza".

Otac Džanana Muse nije prisustvovao sinošnjoj utakmici u Beogradu.

- Nisam bio u mogućnosti da prisustvujem, zbog poslovnih obaveza gotovo kompletne porodice nismo mogli ići, ali ćemo nastojati u narednom periodu obavezno da odemo - zaključio je Rusmir Musa za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.