KVALIFIKACIJE

Pirova pobjeda Zmajeva u Mejdanu: U posljednjem kolu se iščekuje rezultat iz Podgorice

Izabranici Adisa Bećiragića nisu uspjeli da ostvare pobjedu od 20 razlike kako bi Zmajevi imali bolji međusobni omjer od naših susjeda

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

23.2.2023

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u prepunom Mejdanu Crnu Goru rezultatom 74:66 u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, izabranici Adisa Bećiragića nisu uspjeli da ostvare pobjedu od 20 razlike kako bi imali bolji međusobni omjer od naših susjeda.

Ovako će našoj reprezentaciji u posljednjem kolu protiv Mađarske biti potrebna pobjeda, a osim toga će i Češka, koja je već ostala bez šansi za Evropsko prvenstvo, morati ostvariti pobjedu u Podgorici.

Meč je od početka do kraja bio u egalu. Crnogorci su imali blagu prednost većinu prvog poluvremena, pa su prvu četvrtinu dobili rezultatom 18:19, a na poluvrijeme se otišlo rezutatom 34:37.

Spektakl u Mejdanu. A. Bešić

Iako nam je u prošlosti treća četvrtina često bila kobna, ovog puta Zmajevi dolaze do preokreta i sredinom četvrtine do najveće prednosti od 7 razlike. Rezultat na kraju treće četvrtine bio je 54:48.

Početkom posljednje četvrtine dešava se veliki pad i skoro do polovine posljednje četvrtine Zmajevi nisu postigli niti jedan koš, ali tada pogađa Gegić za vodstvo naše reprezentacije.

Meč je nakon toga do samog kraja bio u egalu, ali naši reprezentativci su na kraju bili spretniji.

U našoj reprezentaciji najefikasniji je bio Džon Roberson sa 19 poena i 6 asistencija. Osim njega Halilović je ubacio 16 poena, a Gegić 14. Kamenjaš je imao čak deset skokova.

Kod izabranika Boška Radovića najbolji je bio Kendrik Peri sa 19 poena i pet asistencija, a dvocifren je bio i Nemanja Radović sa 16 poena, a tome je dodao i 11 skokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.